SİVAS/İHA- Tespih tutkunları Türkiye’nin farklı bölgelerinden sosyal medya üzerindeki açık arttırmayı takip ederek 20 TL ile 20 bin TL arasındaki tespihleri satın alabilmek için kıyasıya karışıyor. Ağırlıkta koleksiyonerlerin takip ettiği açık arttırmalarda fiyatı 20 bin TL’nin altındaki tespihler ücreti alınınca kişilere kargo ile gönderiliyor. Alıcı, 20 bin TL’nin üzerinde değere sahip tespihleri ise Sivas’taki Tespih Borsası’na gelip satın alıyor.
Sivas Tespih Borsası yetkililerinden Hakan Avşar, yurdun her yanındaki koleksiyonerlere ulaştıklarını belirterek, ”Biz Sivas Tespih Borsası’nı burada kurduk. Burada işlerimizi yapıyoruz ve daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına sosyal medyayı kullanmaya başladık. Son 1-2 yıldır sosyal medya üzerinden satışlar yapıyoruz. Bu satışlar açık arttırma usulü oluyor. Buradaki tespihlerimizin birçoğu çok değerli tespihler. Bu çok değerli tespihlerimizi de genellikle sosyal medya üzerinden koleksiyoner arkadaşlara satıyoruz. Ürün değerini bulduğunda hayırlı olsun deyip kargo ve EFT işlemlerini hallediyoruz. Para hesabımıza geçiyor, biz de hemen aynı gün ürünü kargoya veriyoruz" dedi.
"20 LİRALIK TESPİH DE VAR, 20 BİN LİRALIK TESPİHLER DE VAR"
Avşar, Sivas Tespih Borsası’nın alanda uzman kişiler tarafından bilindiğini, alıcıların da yurt genelinde bilinen kişilerden oluştuğu için satışlarda güven sorunu yaşanmadığını ifade ederek, “Gerekli güveni sağladık ve Türkiye tarafından Sivas Tespih Borsası olarak tanınıyoruz. İş yerimizde 20 liralık tespih de var, 20 bin liralık tespihler de var. Sivas’ta 100-200 kişiye hitap ederken, sosyal medya üzerinden olduğu zaman aynı anda bin kişiye hitap edebiliyor ve daha geniş kitlelere ulaşıyoruz. Artık tespih satışı cami önünden çıktı ve sosyal medya ile birlikte tespih satışı büyük bir iş haline geldi. Bizde bu işten ekmek yiyoruz, mutluyuz ve memnunuz. Adana, Suriye, Mardin ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen arkadaşlarımız var. Burada ayın başlarında tespihçiler toplanır ve mezat yaparlar. İnanın sosyal medya üzerinden tespih fiyatları çok daha fazla değerini bulabiliyor. Koleksiyonerlerin de güvenini sağladığımızdan teşbih satışlarımız iyi çok şükür” şeklinde konuştu.
17:54 Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı iddianamesinin detayları ortaya çıktı
17:27 Gazprom: Türkiye’ye boru hatları üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı arttı
16:42 Fico: AB’nin yeni bütçesi üzerinde uzlaşmak çok zor olacak
16:05 Ruhsatlı silah sahiplerine yeni zorunluluk! Bakan Çiftçi duyurdu
15:53 ABD basını: Vance, İran'la anlaşma sağlamak için 2 haftadır dolaylı görüşmeler yürütüyor
15:29 Yeni Zelanda'da seçim yarışı başa baş: İki büyük parti arasında oy farkı çok az
15:09 Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı
14:08 Ankara'da uygunsuz hareketlerde bulunan şüpheliye gözaltı
13:23 Motorine gece yarısı indirim: Akaryakıtta fiyatlar güncellendi
13:07 Osimhen ameliyat olacak: Amedspor maçında yerine kim oynayacak?
12:56 Resmi Gazete'de yayımlandı: Karkas ette hesaplama değişti
12:29 ABD'den İran’ın nükleer programına ilişkin bilgi sağlayana ödül vaadi
11:18 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca dahil 4 tutuklama
11:17 ABD borsalarındaki kaybın ardından Trump: 'Ekonomi oylama hariç iyi, seçim nedeniyle borsa 3 trilyon dolar kaybetti'
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
Bu da tespih borsası
Sivas’ta değerli tespihler, sosyal medya üzerinden açık arttırma ile tespih sevenlerle buluşturuyor.