Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Selamet Mahallesi’nde dernek merkezinde toplanan Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençler, giydikleri Rumeli yöresine özgü kıyafetler ile tef, davul, darbuka ve klarnet eşliğinde Balkan müziklerini çalarak, yöresel şarkılar söyledi.
Gençler, Gülbahçe ve Selamet mahallelerinde sokak sokak dolaşıp buralarda oturanları müzikler eşliğinde sahura kaldırdı. Daha sonra gençler, mahallelinin ikram ettiği börek ve tatlıları alarak mahalleli ile mahalle meydanında sahur yaparak dağıldı.
"GÜZEL TEPKİLER ALDIK"
Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) Dernek başkanı Adem Serbest, "Derneğimizin 7 yıl önce başlatmış olduğu organizasyonumuz yine devam ediyor. Küçük çocuklarımız ile kostümlerimiz ve yemeklerimizle bu akşam kültürümüzü tüm Türkiye’ye tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki hafta diğer mahallelerde ve Rumeli göçmenlerimizin olduğu mahallelerde bu etkinliğimizi yapacağız. İlk organizasyonumuzda bir çekingenlik vardı. Acaba nasıl bir tepki alırız diye ama şuan gezdiğimiz Selamet Mahallesinde tüm hemşirelerimiz bunu çok hoş karşıladı. Camlarda balkonlarda bulunan vatandaşlar bize güzel tepkiler veriyor. Aynı zamanda tatlı ve böreklerini yaptılar. Mahalle halkımız ve gençlerimiz ile bu sahuru gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı birlikteliğin olduğu bir ay. Bu birlikteliğimiz de yapmış olduğumuz etkinlik ile tüm Rumeli camiası ile Bursa halkının birlikteliğini sağlıyoruz" dedi.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Düğün değil sahur
Bursa'da Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi bir grup genç, mahalle sakinlerini çeşitli enstrümanlar çalarak, Balkan ezgileri eşliğinde sahura kaldırdı. Gençler, vatandaşlardan aldıkları börek ve tatlılarla birlikte mahalle meydanında sahur yaptı.