MARDİN/İHA- Turizmin son sezonun yaşandığı şu günlerde yabancı turistlerin yanı sıra evlenecek olan gençler de Mardin’in tarihi mekanlarından dış çekimler için sokaklara ayrı bir güzellik katıyorlar. Çekimler için en çok tercih edilen yerlerin başında 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi ve 1385 yılında yapılan Zinciriye Medresesi oldu. Dış çekimler için özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak ve Batman’dan Mardin’e gelen çok sayıda damat ve gelinler evlilik öncesi son fotoğraflarını tarihi mekanlarda çekerek çocukları için özel bir albüm oluşturuyor. Mardin’e Diyarbakır’dan gelen gelin Tuba Erboğa, "Mardin’i çok güzel buluyorum, stüdyo artık eskidi, dış çekim daha iyi ve rahat" dedi.
Damat İzzet Erden ise dış çekimin daha güzel olduğunu söyledi. Erden, "Stüdyo çekiminden daha iyi ne kadar fotomontajla yapılsa da dış çekim gibi olmuyor. Dış çekimlerde yerinde görmek doğallığını fotoğraflarda görmek daha güze oluyor” diye konuştu.
Fotoğrafçı Velat Bozan eskisi gibi kimsenin stüdyo çekimi yapmadığını belirterek daha çok dış çekimlerin ilgi gördüğünü söyledi. Bozan, “Mardin manzarası güzel, o yüzden çıkıp dış çekimlerimizi yapıyoruz. Ben fotoğrafçıyım 4-5 senedir bu işi yapıyorum. Artık stüdyo fazla tercih edilmiyor, gelin ve damatlar genelde dış çekimi tercih ediyorlar. Mardin güzel bir şehir ve herkes dış çekimleri tercih ediyor” şeklinde konuştu.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Evlenecek çiftler bu şehre akın ediyor
Tarihi şehir Mardin, evlenecek çiftlerin dış çekim mekanı haline geldi.
