NEVŞEHİR/İHA - Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya’da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler gökyüzünden peribacalarını izlemenin keyfini yaşıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar.
"BALON DÜNYANIN EN GÜVENLİ VE EN BASİT HAVA TAŞITIDIR"
Balon görevlisi Burak Tuz, Kapadokya’ya balon turuna katılmak için dünyanın dört bir yanından turistleri misafir ediyoruz dedi. Tuz, “Üç yıldır balon pilotu olarak görev yapmaktayım. Balon turlarına ilgi ülkemizin genel turizm halinden dolayı biraz düşük. Fakat dünyanın her tarafından misafirlerimiz gelmektedir. Balon turlarımız bir ila bir buçuk saat arasında sürüyor. Dünyanın her tarafından misafirlerimiz geliyor. Asya, Avrupa olmak üzere her bölgeden Kapadokya’ya balon turlarına katılmak üzere turistler geliyor. Balon dünyanın en güvenli ve en basit hava taşıtıdır. Balon turlarının 200 ila 250 yıllık bir geçmişi vardır. Hiçbir şekilde korkulacak bir şey yoktur. Herkes gelip balon turlarına gönül rahatlığı ile binebilir” dedi.
11:35 Trump: Önümüzdeki hafta İran'la tekrar görüşeceğiz
11:24 Obama çiftini 'maymun' olarak gösteren video paylaşılmıştı: Beyaz Saray açıklama yaptı
11:20 Trump’tan Obama çiftine yönelik paylaşıma ilişkin açıklama: 'Özür dilemiyorum'
11:18 Japonya yarın erken seçim için sandık başına gidiyor
11:17 Sigara yasağı genişliyor: Kırmızı hat iki yeni alanda uygulanacak
10:38 Meteoroloji’den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı: 12 il için sarı kod verildi
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
Kapadokya semalarında büyülü yolculuk
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya’da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler balon turu ile peri bacalarını kuş bakışı izlemenin mutluluğunu yaşıyor.
