2200 rakımlı Atabarı Kayak Merkezi’nde yapılan 5. Geleneksel Kar Şenliği’nde üniversite bünyesinde değişik bölümlerinde eğitim gören yaklaşık 700 öğrenci çalan müzikler eşliğinde kar üzerinde horonlar oynayarak sınavlar öncesi stres attı. Kayak pistinde yeterince kar olmaması nedeniyle öğrencilerin kayak yapmalarına izin verilmezken, kar voleybolu, kardan heykel yapma yarışları gibi etkinliler düzenlendi.
MEHMETÇİK UNUTULMADI
Cami, boğa, tank, kaplumbağa, timsah, ejderha gibi değişik kardan heykellerin yapıldığı etkinlikte Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkinin görsellerin de yer alması dikkat çekti. Bölgede güvenliği sağlayan jandarma ekipleri de Afrin mesajı içeren kardan heykelleri yapan öğrencilerle fotoğraf çektirerek Afrin harekâtında görev yapan Mehmetçiğe selam gönderdiler.
Kar şenliğini 5 yıldır geleneksel olarak düzenlediklerini ifade eden Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, üniversite olarak farklı etkinliklerle öğrencileri bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi. Tilki, “Bu yılda 650 öğrencimizle kar şenliğimizi yapıyoruz. Artvin Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta Mersivan Dağında 2 bin 200 metrede çam ormanlarının arasında doğayla iç içeyiz. Artvin doğa cenneti bir kent. Mart ayının sonunda bile kar şenliği yapabiliyoruz. Öğrencilerimize Artvin’in doğa zenginliğini tanıtıp yaklaşan sınavlar öncesi öğrencilerimize bir motivasyon olsun diye bugün buradayız” dedi.
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
Kar Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Artvin Çoruh Üniversitesi'nin organize ettiği '5. Geleneksel Kar Şenliği' bugün yapıldı.