İSTANBUL (AA) - Eurovision Şarkı Yarışması'nda "1944" adlı şarkısıyla birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Jamala, Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında müzikseverlerle buluştu.
Jamala, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'ndeki konserine, İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek başladı.
Jamala, "Bugün sizinle olduğum için çok mutluyum. Sizin için Türkçe şarkılar söylemek istiyorum, inşallah söyleyeceğim." dedi.
"Vatan için ölen tüm şehitleri rahmetle anıyorum"
Konserde İngilizce ve Türkçe şarkılar seslendiren Jamala, "Anavatan" şarkısını seslendirmeden önce "Biz vatanımızdan ayrı yaşamanın ne olduğunu biliyoruz, vatanımızdan uzakta sürgüne düştük ama her zaman biliyoruz ki sığınacak bir anavatanımız var. Vatan için ölen tüm şehitleri rahmetle anıyorum." diye konuştu.
Kendisine Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik getiren Kırım Tatarları'nın sürgününü anlatan, nakaratı Türkçe "1944" isimli şarkısını seslendiren sanatçıya dinleyiciler de Türk ve Kırım bayraklarıyla eşlik etti.
Türkçe parçalar seslendirdi
Jamala, "Şimdi izninizle sahneye bana hayat ve vatan sevgisini öğreten babamı davet ediyorum" diyerek babası Alim Jamaladinov'u sahneye çağırdı. Jamala'nın, babasının akordeonu eşliğinde seslendirdiği "Meni Gamdan Azat Et" şarkısı dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Jamala konserinde, Türkçe "Sevdalıyım", "Yakma Beni", "Dertliyim Kederliyim", "Ah Yandım", "Yarim Yarim", "Penceresi Yeşil Boya" şarkılarını söyledi.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Kırımlı Tatar sanatçı Jamala İstanbul'da konser verdi
Eurovision Şarkı Yarışması'nda "1944" adlı şarkısıyla birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Jamala, İstanbul'da müzikseverlerle buluştu.
