BİTLİS/İHA - Yapmış oldukları bir birinden güzel süs sabunlarla bayanlar hem aile ekonomilerine katkı sunuyor hem de el becerilerini geliştiriyor. Hazır sabunu çeşitli aşamalardan geçirerek el becerileriyle şekillendiren bayanların hazırlamış oldukları süs sabunlar görenler tarafından büyük beğeni kazanıyor. Bayanlar süs sabunları büyük bir özveri ile hazırlarken, oldukça gösterişli ve güzel koku salan bu sabunlara her geçen gün talep artıyor. Ahlat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ahlat Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan "Mis sabun yapım kursu" ile bayanlar aile bütçelerine katkı sağlıyor. Yaklaşık 1 yıldır açık olan mis sabun yapımı kursunda bulunan 23 bayan kursiyer günde 6 saat kurs faaliyetlerinde bulunuyor.
ADETA RAHABİLİTASYON
Konu ile ilgili açıklamada bulunan ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu, merkezleri bünyesinde bulunan bir çok kurstan bayanların istifade ettiğini ifade ederek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı olan Ahlat Aile Destek Merkezimizde bulunan bir çok kursta çeşitli faaliyetler sürdürmekteyiz. ADEM bünyesinde açılan kurslarımızdan bir tanesi de mis sabun yapım kursudur. Merkezimiz öncelikle kadınlarımızın mutluluğunu amaçlamaktadır. Kadınlarımızın gözlerindeki bu mutluluk bellidir. Bizimde öncelikli amacımız buradan bir ürün elde etmek değil bayanlarımızın psikolojik olarak rahatlamasını sağlamak ve rehabilite etmektir. Ayrıca merkezimizde yapılan ürünlerin satılmasıyla birlikte bayanlar aile bütçelerine de ekonomik katkıda bulunuyor. Bu merkezlerimiz Devletimiz ile halkımız arasında bir köprü vazifesi görüyor. Aile Destek Merkezleri, devletimizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine has uygulamasıdır. Bizimde görevimiz devleti millete hatırlatmaktır. Merkezimiz bünyesinde bulunan bir çok kursta faaliyetlerimiz devam ediyor" dedi.
"KURSUMUZDAN MEMNUNUZ"
Kurs öğreticisi Tülay Gürbüz, kursta üretilen süs sabunların oldukça beğenildiğini ve talep artışının olduğunu belirterek, "Mis sabun üretiminin ham maddesi olan sabunu rendeleyerek işe başlıyoruz. Daha sonra rendelediğimiz sabunun içerisine gıda boyası katıyoruz. Hamur haline getirdiğimiz sabunları merdane ile keserek çeşitli şekiller veriyoruz. Ardından birleştirme işlemini yaparak çeşitli ebatlarda paketliyoruz. Kursiyerlerimizle birlikte hazırladığımız mis sabunlar oldukça beğeniliyor ve beklediğimizden daha fazla talep oldu. Aşama aşama yaptığımız için mis sabunların hazır hali alması yaklaşık 1 haftayı buluyor. Burada bulunan her kursiyerimiz bir sepet sabun hazırlayabiliyor. Süs olarak kullanılan mis sabunlar için siparişte alıyoruz. Oldukça güzel vakit geçirdiğimiz kursumuzdan memnunuz. Desteklerini esirgemeyen Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve ADEM Koordinatörümüz Arzu Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ediyoruz" dedi.
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
Sabunu sanat eserine dönüştürüyorlar
Bitlis’in Ahlat Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan "Mis sabun" yapım kursunda, bayanlar sabundan sanat eseri çıkarıyor.