8 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Nusaybin’de, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2014 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine aday gösterilen ve restorasyonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği Zeynel Abidin Cami ve Türbesi ile Mor Yakup Manastırı yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
İlçede, terör örgütü PKK’nın çukur politikası nedeniyle geçtiğimiz yıllarda duraksayan turizm yeniden canlandı. Tarihi kente gelen turistler, inanç turizmi kapsamında en çok Zeynel Abidin Cami ve Türbesi, Mor Yakup Manastırı, Mor Evgin Manastırı, Mor Malke Manastırı ve Karnolu Mor Yakup Manastırını geziyor. Ayrıca havaların da ısınmasıyla beraber doğal güzelliğiyle büyülen Çağçağ Vadisi ziyaretçilerin en uğrak yerleri oldu.
“NUSAYBİN ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”
Nusaybin’de arkeolog olarak görev yapan Abdurrahman Oruç ilçenin turizmde altın çağını yaşadığını kaydederek, “Nusaybin’de 2015 yılında terör olaylarının başlaması ile birlikte sosyal hayat, ekonomik tarihi ile sekteye uğratılmış durumdaydı. Son yıllarda devletimiz tarafından huzur ortamının sağlanması ile birlikte yurtdışından ve yurt içinden binlerce turist akınına uğramakta. Vatandaşlar sabahlara kadar turistler gezi yapıyor. Şuanda bulunduğumuz Mor Yakup Manastırı daha önce terör esnasında buraya kimse uğramazken Turizm bakımından altın çağını yaşamaktadır. Yanımızda bulunan Zeynel Abidin cami çevre illerden binlerce ziyaretçi almaktadır” dedi.
“NUSAYBİN ARTIK TERÖR BÖLGESİ OLARAK GÖRÜLMÜYOR”
Nusaybinli vatandaşlardan Ufuk Asman, ilçenin huzur ortamına kavuşması ile birlikte turizme kapılarını açtığını kaydederek, “Batıda vatandaşlarımız terör bölgesi olarak görüyordu. Ancak devletimizin huzur ortamını sağlaması ile birlikte Nusaybin her geçen gün turizm cenneti olmaya devam ediyor. Turizm ziyaretleri artmaya başladı. Gelen turistler Nusaybin’den memnun kalıyorlar. Televizyonda olmadığı gibi görüyorlar. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz buda bizi memnun ediyor” diye konuştu.
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
09:59 Meteoroloji ve AKOM saat verdi: İstanbul ve birçok il için alarm, 'Baroklinik' cephe geliyor
14:17 İstanbul Valiliği açıkladı: Saat 16.00'dan itibaren eğitim tatil edilmiştir
Terörden temizlenen Nusaybin'e ziyaretçi akını
Terörden temizlenen ve 8 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Mardin'in Nusaybin ilçesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
