BİTLİS/İHA- Tatvan ilçesinde açılan kafenin iç mekan duvarlarını Yeşilçam oyuncularının siyah-beyaz fotoğrafları süslüyor. Kemal Sunal’dan Türkan Şoray’a, Ayhan Işık’tan Münir Özkul’a kadar birçok ünlünün asılı olan fotoğraflarıyla müşteriler Yeşilçam ruhunu yaşıyor. Sürekli Yeşilçam filmlerinin müziklerinin de dinletildiği kafe, açılışının üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen vatandaşların beğenisini kazanmayı başardı.
Yeşilçam’ın ruhuna yakışacak bir şekilde faaliyet gösterdiklerini söyleyen işletme sahibi Murat Güleryüz, haftada iki gün nostalji gecesi düzenlediklerini belirtti.
Kafe sektöründe 2 yıl çalıştıktan sonra kendi kafesini açmak istediğini belirten Güleryüz, “Kafe açacak yer arıyordum ve bura nasip oldu. Baktım duvarlarda boşluklar var ve ne yapabilirim diye düşündüm. Yeşilçam’a eskiden beri merakım vardı, ben de duvarlara posterler yapıştırmak istedim. Duvarlara Yeşilçam ünlülerinin posterlerini yapıştırmaya karar verdim” dedi.
İşletme sahibi Güleryüz, genç jenerasyona Yeşilçam sanatçılarını da anlattıklarını söyleyerek, “Seksen ve öncesi doğumlulardan da gelenler oluyor. Gençler geldiği zaman içlerinde bir merak oluyor ve hoşlarına gidiyor. Bu sanatçıları tanımayan gençlerimize kafemizde ayrıca sanatçılarımızı da tanıtıyoruz” diye konuştu.
Eski sinema salonu tadında müşterilere siyah beyaz veya eski Türk filmlerini izlettiklerini ifade eden Güleryüz, “Haftada iki gün Yeşilçam filmlerini sinema keyfinde izlettiriyoruz. Ayrıca canlı müzik günlerimiz de oluyor. Buraya gelenlerden Yeşilçam müziklerini söyleyenler oluyor” ifadelerini kullandı.
Müşterilerden Süleyman İkizek ise Yeşilçam kafenin en güzel özelliğinin unutulmaya yüz tutmuş sanatçıları hatırlamak olduğunu söyledi.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Yeşilçam'ın sanatçıları Bitlis’te yaşatılıyor
Bitlis’te yeni açılan ve Yeşilçam’ın unutulmaz atmosferini canlandırılan Yeşilçam Kafe, 7’den 70’e her kesimin uğrak mekanı haline geldi.
