ANKARA/İHA- Türkiye Ortak Ödeme Platformunun imza töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, ekonominin terörle mücadeleden, sınır ötesi operasyonlardan hiçbir şekilde etkilenmediğini ve etkilenmeyeceğini kaydetti. Türkiye’ye yönelik roketli saldırıları hatırlatan Yıldırım, “Camide toplanmış dua eden insanlardan ne istiyorsunuz, alçaklar! Eğer yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçik’in önüne çıkın” dedi.
Teröristlere silah desteği veren ABD’yi hedef alan Yıldırım, “Terör örgütleriyle iş tutması, bölgede planladığı çalışmaları terör örgütüyle yapması hakikaten Amerika adına çok küçük düşürücü bir iştir” ifadelerini kullandı.
Zeytin Dalı Harekatında şu ana kadar 300’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran Başbakan, mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
ABD’YE RAKKA HATIRLATMASI
Türkiye’nin Afrin’de sadece YPG/PYD ile değil, DEAŞ’la da mücadele ettiğini anlatan Başbakan, ABD’nin Rakka’dan PYD/YPG eskortunda DEAŞ’lıları nasıl çıkarttığını tüm dünyanın gördüğünü hatırlatarak, “Bu mu DEAŞ ile mücadele. Türkiye’nin yaptığı bu aymazlığı ortadan kaldırmak” dedi.
Başbakan, Türkiye’nin güney hududunda hiçbir terör oluşumuna izin vermeyeceğini, Fırat’ın doğusunun, batısının fark etmeyeceğini belirtti.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
300'den fazla terörist etkisiz hale getirildi
Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatında şu ana kadar 300’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.
