Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen ‘Liseliler Destanı Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3525’e yükseldiğini açıkladı.
Harekatı görüşen Avrupa Parlamentosuna da sert mesajlar gönderen Erdoğan, “Avrupa Parlamentosu’nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız” ifadelerini kullandı.
’YABANCI KELİME’ UYARISI
Yabancı kelime kullanımıyla ilgili de uyarılarda bulunan Erdoğan, “Maalesef Türkçemizde internet ortamı başta olmak üzere pek çok mecrada genç nesilleri tesiri altına alan yeni bir bozulma süreci yaşıyoruz. Bu konuda aileden okula, basın yayın kuruluşlarından iş dünyasına kadar herkese düşen önemli görevler var. Tabelalarda, yazışmalarda ve konuşmalarda şahit olduğumuz yabancı kelime kullanma hastalığı artık tahammül sınırlarını aşan bir boyuta ulaşmıştır. Kişisel olarak açılışını yaptığım yerler başta olmak üzere, Türkçe dışında tabelalar gördüğüm mekanların sorumlularına, bu isimlerin değiştirilmesini bugün bu vesileyle ekranları başında bizi izleyenlere tavsiye ediyorum” diye konuştu.
14:07 İranlı vekil: ABD veya İsrail’in yeniden saldırması halinde füzelerimiz Avrupa'ya ulaşacak
14:01 Fransa'da büyük protesto dalgası: 575 bin kişi sokakta
13:50 Dev şirket, Gebze fabrikasını kapatıyor: Çalışanları işsiz kalacak, 293 milyon lira tazminat ödeyecek
13:48 MTV 2027'de artacak: Bazı otomobillerde yıllık vergi 350 bin lirayı geçecek
13:40 Altında dengeler değişiyor: Gözler bugün saat 16.30'da
12:35 Avrupa'da görünmeyen siber tehdit: Uçaklar, marketler, kan bankaları hedefte
12:28 Emlak davaları için kritik gelişme: Anayasa Mahkemesi, rayiç bedel maddesini iptal etti
12:01 İstanbul'da hava alarm veriyor: Havası 'en kirli' ilçe belli oldu
11:27 Başakşehir'de TEM Otoyolu'nda tır devrildi: 3 şerit trafiğe kapatıldı
11:10 Trump'tan Beyaz Saray'da yeni hamle: Altınlarla donattığı Oval Ofis'i koruma altına aldı
10:39 'Trump Hegseth'i görevden almayı değerlendiriyor'
10:22 Meteoroloji kırmızı çizgiyi çekti, üçlü alarm verdi: Sağanak, kar ve fırtına kapıda
10:19 Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı, Akın Gürlek'ten açıklama geldi: Yanlış yapanla vedalaşırız
10:17 Bitcoin'de sert düşüş: 76 bin doların altında ne oluyor?
10:14 Sarıgüller soruşturmasında 11 gözaltı daha: Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum atandı
10:11 Brent petrol 100 doların altına indi: Piyasalar alarmda
Avrupa Parlamentosuna sert cevap!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Avrupa Parlamentosu’nda harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız' dedi.