İHA - AK Parti 5. Olağan Yozgat İl Gençlik Kolları Kongresinde açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PYD terör örgütü elebaşı Salih Müslim’in yakalanması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının Zeytin Dalı Harekatı’nı etkilemeyeceği yönünde açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin başlattığı Zeytin Dalı harekatı’nın başarıyla devam ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bu harekatın amacı terör örgütleri, teröristler onlara ait araç, gereç, mühimmat ve benzeri sığınakların imha edilmesi. Bölgenin terörden ve teröristlerden arındırılması, bölgede yeniden istikrar, barış ve huzur ortamı tesis edilerek bölge halkının terör örgütlerinin baskı ve zulümden kurtarılmasıdır. Hem ülkemizin sınırlarının güvenliğinin sağlanması hem de sınır boyunda yaşayan vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanmasıdır. Türkiye bu harekatı terör örgütlerine ve teröristlere karşı yapmaktadır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı karara baktığımız zaman bu karar terör örgütleriyle mücadele kararın kapsamı dışında tutmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’nin sürdürdüğü harekatı bu kararın etkilemesi söz konusu değildi. Çünkü biz bölgede sadece PKK ile KCK, PYD, YPG terör örgütleriyle değil aynı zamanda DEAŞ terör örgütüyle de mücadele ediyoruz. Buralarda da insani ihtiyaçlarda ve insani yardımlarda herhangi bir sıkıntı da söz konusu değildir. O nedenle harekat bu karardan etkilenmeden devam edecektir” dedi.
PYD terör örgütü elebaşı Salih Müslim’in hakkında yakalama kararı olduğunu da hatırlatan Bozdağ, “Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği bir karar üzerine aranan kişilerdendi. Kendi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Son günlerde kendisinin Çekya’da bir otelde kaldığına dair bilgiler gelince Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığımız Çekya İnterpol’üyle irtibata geçerek bu terörist başının yakalanması ve Türkiye’ye iadesini talep etmiştir. Bu çerçevede ilgili kişi yakalanmıştır. Şu anda gözaltındadır hem Dışişleri Bakanlığımız hem İçişleri Bakanlığımız hem de Adalet Bakanlığımız iade süreciyle ilgili Türkiye’nin üzerine düşenleri yapma konusundaki çalışmaları sürdürüyorlar. Dışişleri Bakanımız belki görüşmüştür ya da görüşüyordur. Çekya Dışişleri Bakanıyla. Bizim dileğimiz bunun Türkiye’ye iade edilmesidir. Bildiğiniz gibi hem Türkiye hem Çekya suçluların iadesine dair Avrupa Sözleşmesi’ne taraftır. Dolayısıyla aramızdaki hukukta bunun gözaltına alınması ve iade evrakları gelene kadar tutuklu kalması ve ondan sonra durumun değerlendirilmesidir. Adalet Bakanlığı iade evraklarını hem Dışişleri Bakanlığı hep beraber en kısa sürede oraya intikal ettirip bu konudaki kararın süratle çıkmasına yardımcı olacaklardır. Bizim Irak Büyükelçimiz de Türkiye’nin bu konudaki talebini ilgililere ayrıca iletmiştir. Süreci biz de yakinen takip ediyoruz” şeklinde konuştu.
11:35 Trump: Önümüzdeki hafta İran'la tekrar görüşeceğiz
11:24 Obama çiftini 'maymun' olarak gösteren video paylaşılmıştı: Beyaz Saray açıklama yaptı
11:20 Trump’tan Obama çiftine yönelik paylaşıma ilişkin açıklama: 'Özür dilemiyorum'
11:18 Japonya yarın erken seçim için sandık başına gidiyor
11:17 Sigara yasağı genişliyor: Kırmızı hat iki yeni alanda uygulanacak
10:38 Meteoroloji’den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı: 12 il için sarı kod verildi
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
Dileğimiz Salih Müslim'in Türkiye'ye iade edilmesidir
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, hakkında yakalama kararı çıkan PYD terör örgütü elebaşı Salih Müslim'in Çekya'da yakalandığını belirterek 'Bizim dileğimiz Salih Müslim'in Türkiye'ye iade edilmesidir' dedi.
