ANKARA/İHA- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti'nin grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İdlib'deki ateşkese yönelik açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Haseki'de taciz ateşi olmuştu. Gerekli uyarılar yapıldı. Sürekli temas halindeyiz. Biraz önce Hulusi Paşamızla sohbet ettik. Rusya'dan bir askeri heyet geldi. Şu anda M4 yolunun güvenli bir şekilde açılması noktasında alınacak tedbirleri görüşüyoruz. Geçici olan bu ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu.
Çavuşoğlu, "Dirsek temasıyla selamlaşma Hasan Doğan'ın fikri. Brüksel'e giderken uçakta başlatmıştık. Ama esas Cumhurbaşkanımızın selamlama yöntemi Brüksel'dedir. Tüm dünya tarafından görüldü ve tüm dünyada uygulanmaya başlandı. Bu da bizim geleneklerimize uygun bir selamlama zaten" şeklinde konuştu.
Korona virüs nedeniyle bazı toplantıların ertelenip ertelenmeyeceğine yönelik soru üzerine Çavuşoğlu, "Nisan'ın başında NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı var. Ertelenmezse bunlara katılacağız. Gelişmelere göre kararımızı vereceğiz. Büyük etkinlikler bir bir ertelenmeye başladı" ifadelerini kullandı.
16:36 ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack: ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı
16:27 Ankara’daki 5.7 milyar TL’lik para trafiği ele verdi, tefecilik ağı çökertildi: 403 milyon TL servete el konuldu
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
'Geçici olan ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için çalışmalar yürütülüyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Rusya'dan bir askeri heyet geldi. Şu anda M4 yolunun güvenli bir şekilde açılması noktasında alınacak tedbirleri görüşüyoruz. Geçici olan bu ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için çalışmalar yürütülüyor' dedi.
