AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Sultanbeyli'deki Kent Meydanı'nda halka seslendi.
Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önemini anlatan Yıldırım, 24 Haziran'da, halk oylamasının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçirilmesi için bir seçim yapılacağını söyledi.
"Buna göre ne yapıyoruz? Hükümeti siz seçiyorsunuz. Hükümeti Ankara'ya bırakmıyorsunuz. Alavere dalavereye bırakmıyorsunuz. Siz diyorsunuz ki, 'Ben hükümeti sandıkta kurdum.' Karar da sizin seçim de sizin, hayırlı uğurlu olsun." diyen Yıldırım, böylece darbeler, vesayetler ve kumpaslar dönemini bitirmiş olacaklarını kaydetti.
"Sultanbeyli'ye özel kanun çıkardık"
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Sultanbeyli'deki imar sorununa değinen ve ilçeye özel kanun çıkardıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sultanbeyli'nin en önemli sorunu neydi? Tapu, 2B, imar. Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin'e çok teşekkür ediyorum. Sizin için Ankara'yı su yolu yaptı. Gitti geldi, 'Sultanbeyli'nin tapu işini çözmemiz lazım.' dedi. Biz de ne yaptık? Sadece Sultanbeyli'yi ilgilendiren özel bir kanun çıkardık. Sultanbeyli'ye özel bir kanun çıkardık, başka yerde bunu yapmadık. Çünkü ben Sultanbeyli'yi bilirim, burada benim de yerim var. 80'li yıllarda, Fatih Mahallesi'nde insanların ne çile çektiğine yakından şahidim. Onun için sizin bu derdinizi çözmek boynumuzun borcudur dedik, yasayı çıkardık. Şimdi tapularınız dağıtılacak. Her şey tamam, protokol de yapıldı, işler düzeldi. Niye uzadı? Çünkü burada 2B var, orman arazisi var, vatandaşın arazisine yapılmış binalar var. Biliyorsunuz değil mi, bir firma var, adını zikretmeyeyim. Onların sorunlarını ancak çözebildik ve artık bu iş bitti. Sizden sonra bütün İstanbul'un, bütün Türkiye'nin, 13 milyon vatandaşımızı ilgilendiren imar sorununu çözecek imar barış yasasını da yürürlüğe koyduk. Şu anda talepler toplanıyor, bugüne kadar 2 milyonun üzerinde müracaat oldu. Toplam 13 milyon bekliyoruz. Böylece ister köyde, ister kasabada, ister şehirde, nerede olursa olsun sorunlar bir bir çözülecek ve artık vatandaşla devlet, kavgalı olmaktan çıkacak."
23:20 Diyarbakır’da 14 kilo esrar ele geçirildi
23:19 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 61 kişi hakkında işlem yapıldı
23:17 Diyarbakır’da silah kaçakçılarına darbe
23:15 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 111 kişi yakalandı
23:12 Çin’de altın kalmadı: Bankalarda 'stok yok' uyarısı
22:21 Trump: İran'da zafer kazandık ve onlar bizimle bir anlaşmaya varmak için can atıyorlar
22:06 NASA, Ay'da üs kuracak
20:40 Sayıştay Daire Başkanlığı'na Mustafa Mis seçildi
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
İmar barışı için 2 milyonun üzerinde müracaat oldu
Başbakan Yıldırım, 'imar barışı yasasından' şu ana kadar 2 milyonun üzerinde müracaat olduğunu belirterek, toplam 13 milyon başvuru beklendiğini açıkladı.
