CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ‘FETÖ’nün seçmen ayağı’ çıkışı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Defalarca bu kürsüden FETÖ’nün siyasi ayağını açıkladım. Bir numaralı siyasi ayağı sarayda oturan zattır. Ne istediniz de vermedi? Türkiye’yi teslim etti. Bundan daha iyi siyasi ayak olur mu? FETÖ’nün istediği valileri, kaymakamları, paşaları sen atamadın mı? Sen atadın. Devletin namusunu, kozmik odasını sen FETÖ’ye açmadın mı? Açtın. Daha bundan büyük siyasi ayak mı olur? Şunu affedemiyorum; FETÖ’nün siyasi ayağı ile iş birliği yapanlar, şimdi seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Seçmen FETÖ’cü mü değil mi nereden bileceksin? Amaç 100 bin imzayı toplayamasınlar. Korku dağları sarmış. İstediğiniz kadar korkun. 25 Haziran’da Türkiye aydınlığa uyanacaktır. Bütün seçmenlere açık çağrım; kesinlikle ilçe seçim kurullarına gidin ve 100 bin imzayı tamamlayın, o liderleri cumhurbaşkanlığı adaylığına getirin" diye konuştu.
“Türkiye’nin beka sorunu, gelecek sorunu var diyorlar” diyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; gerçeği görsünler, hep birlikte görelim. Bütün muhafazakar demokratlara sesleniyorum; hep birlikte görelim. Türkiye’nin beka sorunu varsa birleşmemiz lazım. Birleşeceğiz ve bu ülkeye demokrasiyi, kardeşliği getireceğiz” ifadelerini kullandı.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Kılıdaroğlu'ndan Bahçeli'nin açıklamasına tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Fetö'nün seçmen ayağı' çıkışına ilişkin, 'Seçmen Fetö'cü mü değil mi nereden bileceksin? Amaç, 100 bin imzayı toplayamasınlar. Korku dağları sarmış' dedi.