ANKARA/İHA- Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya Özdağ’ın avukatı Uğur Tarhan ile davalı İYİ Parti’nin avukatları katıldı. Avukat Tarhan, iptale konu ihraç kararının iki yönüyle usule ve şekle aykırı olduğunu ifade ettiklerini belirterek, “Bunlardan ilki müvekkil davacıyı Merkez Disiplin Kuruluna sevk eden organın yetkisizliğidir. Müvekkili Disiplin Kuruluna sevk etme yetkisi yalnızca Genel Başkan ya da Genel İdare Kuruluna aittir. İkinci olarak da davalı taraf müvekkil davacının disiplin kuruluna sevk edilmesini 19.10.2020 tarihinde katılmış olduğu bir televizyon programındaki açıklamalarından sonra 80 il başkanı tarafından Genel Sekreterlik makamına sunulan 20.10.2020 tarihli cevap dilekçelerinin ekinde sundukları şikayet dilekçelerinden kaynaklandığını ifade etmektedirler. Gerek şikayet dilekçelerinde gerekse gerekçeli kararda görüleceği gibi söz konusu şikayetlerin gayesi müvekkil davacının İstanbul İl Başkanı hakkında yapmış olduğu açıklamalardır. Ancak iptale konu disiplin kararında müvekkilin Meral Akşener ve Koray Aydın hakkında yapmış olduğu açıklamaların da ihraç gerekçesi olarak gösterildiği görülmektedir. Disiplin Kurulu kararının iptali gerekmektedir” diye konuştu.
İYİ Parti avukatı Mustafa Tolga Öztürk ise, “Davacının iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Genel Sekreterlik makamına ulaştırılan şikayet dilekçeleri toplanarak genel başkanlık makamına ulaştırılmıştır. Bu suretle genel başkanlık makamından davacının disipline sevki sağlanmıştır. Ayrıca disipline sevk nedenleri olarak gösterilen tüzük maddelerinde belirtildiği üzere Disiplin Kurulu tarafından davacının savunması istenirken hangi maddeye ilişkin olarak sevk edildiği ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Disiplin Kurulu kararı şekil ve usul açısından yasalara ve tüzüğe uygun şekilde verilmiş olduğundan davanın reddi gerekir” ifadelerini kullandı.
Avukat beyanlarının ardından mahkeme hükmünü açıkladı. Mahkeme, Özdağ’ın İYİ Parti’den ihraç kararının iptaline hükmetti.
12:35 Avrupa'da görünmeyen siber tehdit: Uçaklar, marketler, kan bankaları hedefte
12:28 Emlak davaları için kritik gelişme: Anayasa Mahkemesi, rayiç bedel maddesini iptal etti
12:01 İstanbul'da hava alarm veriyor: Havası 'en kirli' ilçe belli oldu
11:27 Başakşehir'de TEM Otoyolu'nda tır devrildi: 3 şerit trafiğe kapatıldı
11:10 Trump'tan Beyaz Saray'da yeni hamle: Altınlarla donattığı Oval Ofis'i koruma altına aldı
10:39 'Trump Hegseth'i görevden almayı değerlendiriyor'
10:22 Meteoroloji kırmızı çizgiyi çekti, üçlü alarm verdi: Sağanak, kar ve fırtına kapıda
10:19 Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı, Akın Gürlek'ten açıklama geldi: Yanlış yapanla vedalaşırız
10:17 Bitcoin'de sert düşüş: 76 bin doların altında ne oluyor?
10:14 Sarıgüller soruşturmasında 11 gözaltı daha: Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum atandı
10:11 Brent petrol 100 doların altına indi: Piyasalar alarmda
17:49 Russell Brand tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından suçlu bulundu
17:39 Putin: Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlardan menedilmesi insan hakları ilkelerine aykırı
17:22 Afyonkarahisar'da 5 kişinin cansız bedeni bulundu
17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon açıklaması: Hiç ummadığımız insanlar bu işin içine girmişler
16:59 Casusluk soruşturmasında ikinci dalga: İsrail'in 'Pandora'sı açıldı... 11 polis listede
Mahkeme Ümit Özdağ'ın ihraç kararını iptal etti
Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti'den ihraç kararını iptal etti.