Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Eylül Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilmelerinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Erdoğan’ın yayımladığı mesaj şöyle:
“İdam edilişlerinin 57’nci sene-i devriyelerinde milli iradenin sembol isimleri merhum Başbakan Adnan Menderes ile Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Merhum Menderes, ‘Yeter! Söz Milletindir’ diyerek başlattığı demokrasi mücadelesini, tüm hile ve baskılara rağmen, 1950 seçimlerinde zafere taşımış, iktidar olarak 27 Mayıs darbesine kadar ülkemize hizmet etmiştir. Adnan Menderes, iktidarda kaldığı 10 yıl boyunca, tevazu, beyefendi kişiliği, milli iradeye saygısı ile insanımızın gönlüne girmiştir. Bununla da kalmamış, birlikte yol yürüdüğü ekibiyle birlikte, Türkiye’yi kalkındırmış, millet ve devlet arasındaki güvensizliği gidermek için önemli adımlar atmıştır. Vefatlarının üzerinden geçen 57 yıla rağmen, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının milletimiz tarafından samimi bir şekilde hayırla ve şükranla anılıyor olmasının gerisinde işte bunlar vardır. Provokasyonlarıyla 27 Mayıs darbesine zemin hazırlayanlar ile merhum Menderes ve arkadaşlarını darbe mahkemelerinde haksız ve hukuksuz bir şekilde yargılayanlar ise milletimin vicdanında mahkum olmuşlardır. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek tarihin en büyük yönetim reformunu gerçekleştiren Türkiye, Menderes ve arkadaşlarının canları pahasına verdiği demokrasi mücadelesinin boşa gitmediğini göstermiştir. Bu düşüncelerle milletimizin gönlünde şehitlik mertebesine ulaşan Adnan Menderes ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum.”
15:48 Salah dosyası kapanmıyor... Çarşı spekülasyonu: Serdal Adalı'ya AK Parti 'Çekil' dedi
15:43 İngiltere’de siyasi deprem
15:36 Bulgaristan'da kimliği belirsiz İHA doğal gaz hattı yakınında patladı
15:33 Sahte vatandaşlıktan hangi şirket çıktı
15:29 Kabaiş ailesini tehdide 2 tutuklama
15:07 Ünlü sanatçı Kayahan'ın 'Gönül Köşkü' satışa çıktı: İstenen rakam belli oldu
14:22 AKOM'dan İstanbul için sağanak yağmur uyarısı
14:21 Türkiye'den modern pentatlonda bir ilk: Milli pentatlet İlke Özyüksel Mihrioğlu Avrupa şampiyonu oldu
13:51 Çocukluk travması beyni nasıl değiştiriyor? Bilim insanlarından yeni keşif
13:45 Pezeşkiyan: Haklarımızı alabiliyorken neden İsrail'in istediği yolda devam edelim?
13:18 Trump'ın eski avukatı Todd Blanche, ABD Adalet Bakanı olarak Senato'dan onay aldı
13:03 Isparta'da büyük keşifIsparta'da büyük keşif: Dünyada başka örneği olmayan bin 500 yıllık litürjik kap gün yüzüne çıkarıldı: Dünyada başka örneği olmayan bin 500 yıllık litürjik kap gün yüzüne çıkarıldı
12:51 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Abdullah Öcalan düzenleme kapsamında değil'
11:51 Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü kamyonete çarptı: Ölü ve yaralılar var
11:18 İspanya: İtalya'ya sınır kontrolü uygulanacak
10:52 Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 41 dereceye çıkacak, bazı bölgelerde sağanak bekleniyor
Menderes ve arkadaşlarını unutmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek tarihin en büyük yönetim reformunu gerçekleştiren Türkiye, Menderes ve arkadaşlarının canları pahasına verdiği demokrasi mücadelesinin boşa gitmediğini göstermiştir' dedi.