Mersin'in Tarsus ilçesinde yerel seçim çalşmaları kapsamında düzenlenen yemekte yörükler, Tarsus Cumhur İttifakı MHP adayı Şevket Can'a destek vereceklerini açıkladılar.
Yemekte yörükler adına bulunan Avukat Hakkı Meniz burada bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin temelinin atılmasında Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin büyük emeği olduğunu belirten Meniz, " 2004 yılında köylerde içecek su yoktu, parke taşı yoktu. Artık insanlar yollarını, evlerinin önünü yaptırdı. Parke taşı yapılmaz diye bir sorun yok, eksik olan asfalt yapılmaz diye bir şey yok. Hepsi yapılır." diye konuştu.
Bu milletin bekası patlıcanda, biberde aranmaz
Biberin, patlıcanın fiyatlarından rahatsız olan vatandaşlara seslenen Meniz, " Bu milletin bekası patlıcanda, biberde aranıyorsa bu ülkenın geleceği tehlikededir." diyerek, "Bugün çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bugün toplanmamızın en büyük sebeplerinden bir tanesi şudur, nasıl ki MHP'deki dava arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde göğsünü gererek Cumhurbaşkanımıza oy vermişse bugün de aynı şekilde yerel seçimlerde de birlik olmamız namus borcumuzdur." dedi.
Vatan emin ellere teslim edilmeli
"Doğduğumuz ve doyduğumuz topraklarda bu millet bir yere gelirse bundan mutlu oluruz." diyerek yörüklere seslenen Meniz, "Bu vatan emin ellere teslim edilmeli, bu ülkeye hizmet etmekten gurur duyacak vatandaşlara emanet edilmeli. Sayın başkan adayımız Şevket Can Tarsus'ta kibirden ve gururdan uzak, davasına halkına sahip çıkacak bir arkadaşımızdır. Sizlerden de bizlere güvenerek adayımıza destek olmanızı bekliyoruz." diye ekledi.
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
11:30 Borsada manipülasyon soruşturması: 11 kişi gözaltına alındı
11:08 Fon soruşturmasında yeni dalga: 'Yakalama kararı bulunan 15 kişiden 14'ü gözaltında
11:06 Metro ve tramvayda tek fiyat dönemi bitiyor: Ücret iadesi olacak mı?
10:29 RTÜK'ten Manisa'daki silahlı saldırı sonrası uyarı: 'Olay anına ait şiddet unsurlarının paylaşılmaması gerekmekte'
09:27 Ankara'da apartman dairesinde vahşet: İkisi kardeş 3 kişi öldürülmüş halde bulundu
09:25 Altın fiyatlarında dengeler değişti: Gram altında sert düşüş
08:46 Manisa'da okula silahlı saldırı: Yaralı öğrenciler var
17:44 İçişleri Bakanlığı duyurdu: 6 binden fazla kişinin vatandaşlık kararı iptal edildi
17:17 İstanbul Valiliği tarih vererek uyardı: Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor
Mersin'de yörükler Cumhur İttifakı için bir araya geldiler
Mersin Tarsus'ta biraraya gelen yörükler, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıkladılar.