NEVŞEHİR/İHA- Tam 32 yıl önce Avanos ilçesinde 23 Nisan törenlerinde belediye başkanlığı koltuğuna oturan Alper İbaş, 31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde CHP’den Avanos Belediye Başkanı seçildi.
Devir teslim töreninde annesinin 32 yıl boyunca sakladığı fotoğrafı hediye etmesi sonrasında büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, "32 yıl öncesinde de başkanlık makamı aynıydı bugün de aynı. Makam odasında tek değişen şey makam koltuğu olmuş. Evet güzel bir anıydı aslında 32 yıl önce malum 23 Nisan’da çocuklar makamları devir alıyor. O gün de bana sormuşlardı ben de Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı istemiştim. O dönemde bir günlüğüne belediye başkanlığını devir almıştık. Tabi üzerinden 32 yıl geçti. Çok da fazla anlattığım bir konu değildi. Hatta o fotoğrafta uzun süre annemdeydi ve annem o fotoğrafı saklıyormuş. Annem devir teslim töreninde bana sürpriz yapmak için fotoğrafı çerçeveletmiş ve tam da devir teslim sırasında fotoğrafı verdi. 32 yıl sonra halk bizi tercih etti ve bu makama getirdi. Bizim içinde ilginç bir anı oldu. Bundan dolayı mutluyum. Bir siyasetçi olarak her zaman bir yerlere talip oluyoruz. Hayalimizde son zamanlarda hem partimizin kararı ile hem de halkımızın kararıyla oldu. 32 yıl boyunca Avanos sürekli değişti. Her gelen belediye başkanımız Avanos’a çok değer kattı biz de değer katmak için buraya geldik” dedi.
“MAKAMDA SADECE KOLTUK DEĞİŞMİŞ”
Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, “32 yıl önce de belediye başkanlığı makamı aynı, oda aynı teşrifat idi. Bugün bu odada değişen sadece makam koltuğu olmuş. Biz de bizden önceki belediye başkanlarımız gibi aynı odayı aynı teşrifat ile kullanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
23:20 Diyarbakır’da 14 kilo esrar ele geçirildi
23:19 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 61 kişi hakkında işlem yapıldı
23:17 Diyarbakır’da silah kaçakçılarına darbe
23:15 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 111 kişi yakalandı
23:12 Çin’de altın kalmadı: Bankalarda 'stok yok' uyarısı
22:21 Trump: İran'da zafer kazandık ve onlar bizimle bir anlaşmaya varmak için can atıyorlar
22:06 NASA, Ay'da üs kuracak
20:40 Sayıştay Daire Başkanlığı'na Mustafa Mis seçildi
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
Öğrenciyken oturduğu koltuğun 32 yıl sonra sahibi oldu
Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş 32 yıl önce öğrenci olarak oturduğu Belediye Başkanlığı koltuğuna, 31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimleri sonrasında bu kez belediye başkanı olarak oturdu.
