ANKARA/İHA - AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.
Ünal, “Türkiye’ye dönük saldırıları engellemek, sınır güvenliğini gerçekleştirmek için Türkiye Cumhuriyeti devleti, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile harekatı başlattı. İktidar partisi olmamıza rağmen bu konunun hükümet, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve devlet tarafından yürütülen bir harekat olması itibariyle biz siyaset olarak bu işin dışında ve kalben ve dualarımızla destekçisi olarak bulunuyoruz. Acı olan şey, CHP harekat başladığı günden itibaren yine mütemadiyen görevlendirildiği üzere Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımızın ailesine ve şahsına dönük hakaretlerine devam ediyor. CHP burada çok tehlikeli bir şey yapmakta. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Grup Başkan Vekili ve CHP’li yetkililer maalesef Suriye halkının 7 yıllık mücadelesine hakaret eder gibi, Suriye muhalefetinin hem siyasi hem de askeri kanadına hakaret eder gibi Suriyeli muhaliflerin askeri kanadı olan ÖSO’yu terörist gibi göstermek söylemini başlatmış bulunuyor. Bunu yakında uluslararası basına da taşıyacaklar gibi gözüküyor. CHP, Zeytin Dalı Harekatı’na bir şey diyemediği için sahada bizimle birlikte canını ortaya koyan ÖSO’yu itibarsızlaştırmak, terörle ilişkilendirmek için algı operasyonuna başlamış gözüküyor. DEAŞ’ın müttefikini arıyorlarsa DEAŞ’ın müttefiki PYD’dir. Geçtiğimiz günlerde DEAŞ’ın sözde sağlık emiri Türkiye’ye PYD’liler tarafından sokulurken yakalandı. Biz, PYD’nin Türkiye’ye DEAŞ’lı teröristlerin girmesi ve eylem yapması için yardımcı olduklarını da biliyoruz. Durum böyleyken CHP ısrarla Türkiye ve Türkiye’nin sahadaki müttefiklerini DEAŞ ile aynı çerçevede göstermeye ve uluslararası alana dönük bir dil ve söylem kullanmaya devam ediyor. CHP’yi tehlikeli söylemden vazgeçmeye davet ediyorum” diye konuştu.
ABD’nin ‘30 kilometrelik güvenli hat oluşturalım’ önerisini de değerlendiren Ünal, “Dışişleri Bakanımız, Cumhurbaşkanımız bu konuda gerekli açıklamaları yaptı. Güvenli bölge ile ilgili geçmişte Türkiye’nin ısrarla çağrıları oldu. Mülteciler için bu bölgenin hem uçuşa yasak bir bölge oluşturulması hem de güvenli bölge oluşturulması ama ABD bunu reddetti. Geldiğimiz noktada özellikle bölgede terör adeta Türkiye’nin etrafını kuşatmış ve bir koridor oluşturulmaya çalışırken ve Türkiye’de kararlı bir şekilde mücadele ederken, ABD’nin böyle bir teklifi yapıp yapmadığı çünkü Dışişleri Bakanı böyle bir teklifimiz yok derken, Pentagon böyle bir tekliften bahsediyor. Maalesef bu konuda ABD’nin kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’un Afrin bölgesindeki PYD unsurları için ilk kez "PKK" ifadesini kullanmasına ilişkin de açıklama yapan Ünal, konuya ilişkin şunları söyledi:
“Bu da son derece ilginç. Açık bir şekilde bunu düzeltme gereği de görmedi. Açık bir şekilde PKK ifadesini kullandı. Biz uzunca bir süreden beri AB’nin hem de ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın Suriye’deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk ve aslında ABD’nin Suriye’de PYD, YPG adı altında PKK’yı silahlandırdığını söylüyorduk ve Dışişleri Sözcüsü de bunu itiraf etmiş oldu.”
11:35 Trump: Önümüzdeki hafta İran'la tekrar görüşeceğiz
11:24 Obama çiftini 'maymun' olarak gösteren video paylaşılmıştı: Beyaz Saray açıklama yaptı
11:20 Trump’tan Obama çiftine yönelik paylaşıma ilişkin açıklama: 'Özür dilemiyorum'
11:18 Japonya yarın erken seçim için sandık başına gidiyor
11:17 Sigara yasağı genişliyor: Kırmızı hat iki yeni alanda uygulanacak
10:38 Meteoroloji’den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı: 12 il için sarı kod verildi
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
Ünal’dan CHP’nin ÖSO iddialarına sert tepki
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP’nin ÖSO ile ilgili iddialarına tepki göstererek, '(CHP’li yetkililer) Suriyeli muhaliflerin askeri kanadı olan ÖSO’yu terörist gibi göstermek söylemini başlatmış bulunuyor' dedi.
