Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantı öncesinde Anıtkabir’de düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarından oluşan YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ay yıldız motifli çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı çalındı. Erdoğan ve beraberindeki YAŞ üyeleri, merdivenlerde gazetecilere poz verdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.
ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNE ŞUNLARI YAZDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Yüksek Askeri Şura toplantısının ülkemiz, milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bölgesel ve küresel düzeyde kritik gelişmeler yaşadığımız bir dönemde gerçekleştirdiğimiz toplantımızın FETÖ ve PKK başta olmak üzere milli güvenliğimizi tehdit eden tüm örgütlere karşı mücadelede ülkemizi daha da güçlendireceğine inanıyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükranla yad ediyor, ruhları şad olsun diyorum."
Erdoğan ve YAŞ üyeleri daha sonra yeni sistemin ilk toplantısına katılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti.
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
11:30 Borsada manipülasyon soruşturması: 11 kişi gözaltına alındı
11:08 Fon soruşturmasında yeni dalga: 'Yakalama kararı bulunan 15 kişiden 14'ü gözaltında
11:06 Metro ve tramvayda tek fiyat dönemi bitiyor: Ücret iadesi olacak mı?
10:29 RTÜK'ten Manisa'daki silahlı saldırı sonrası uyarı: 'Olay anına ait şiddet unsurlarının paylaşılmaması gerekmekte'
09:27 Ankara'da apartman dairesinde vahşet: İkisi kardeş 3 kişi öldürülmüş halde bulundu
09:25 Altın fiyatlarında dengeler değişti: Gram altında sert düşüş
08:46 Manisa'da okula silahlı saldırı: Yaralı öğrenciler var
17:44 İçişleri Bakanlığı duyurdu: 6 binden fazla kişinin vatandaşlık kararı iptal edildi
17:17 İstanbul Valiliği tarih vererek uyardı: Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor
YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.