TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Ağrılı çocuklar ilk defa köy dışına çıkarak tarihi yerleri gezdi

Doğubayazıt Gençlik Merkezi, ilçe merkezine uzak olması nedeniyle köylerinden çıkma fırsatı bulamayan çocuklara, yörenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.
Ağrılı çocuklar ilk defa köy dışına çıkarak tarihi yerleri gezdi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin uzak köylerinde yaşayan çocuklar, hayata geçirilen "Küçük Kalplerin Büyük Umutları" projesi ile ilk defa yaşadıkları köyün dışına çıkarak yörenin tarihi ve turistik mekanları gördü.

Doğubayazıt Gençlik Merkezi, ilçe merkezine uzak olması nedeniyle köylerinden çıkıp gezme fırsatı bulamayan çocuklar için çalışma yaptı.

Ağrı Dağı eteğindeki Bozkurt köyüne giden genç gönüllüler, köy okulunda ve kapı kapı dolaştıkları evlerde, projenin kriterlerine uygun çocukları belirledi.

Köy okulunun bahçesinde toplanan 40 çocuk, daha sonra gençlik liderleri ve öğretmenler eşliğinde gezilerinin ilk durağı olan İshak Paşa Sarayı'na götürüldü.

İshak Paşa Sarayı'nı ilk kez gördüler

İlk defa gördükleri İshak Paşa Sarayı'na hayran kalan çocuklar, sarayın bütün odalarını tek tek dolaştıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

'Medeniyetler Beşiği' olarak nitelendirilen tarihi bölgede Ahmed-i Hani Türbesi, Urartu Kalesi ve Eski Bayezit Camisi'ni de gezen çocuklar, ilçe merkezindeki yemeğin ardından merkezde düzenlenen eğlenceli aktivitelere katıldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin ilçe merkezine çok uzakta olan köylerdeki çocukları kapsadığını söyledi.

Projeye, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Bozkurt köyü ile başladıklarına anlatan Lordoğlu, şunları dile getirdi:
"Amacımız, kırsalda yaşayan ve henüz ilçe merkezini bile görmemiş olan çocuklarımızın hem güzel bir vakit geçirmelerini sağlamak hem de onları kendi tarih ve kültürüyle tanıştırmak. Biliyorsunuz ağaç yaşken eğilir. Bu çocuklara bu yaşta bir şeyler verebilirsek ne mutlu bize. Biz özellikle uzak köylerimizi seçiyoruz. Çünkü ilçe merkezinde yaşayanlar zaten her şeyi görmüş, her şeye doymuş ama köyler de öyle değil. Buralarda yaşayan çocuklarımız, kendilerini önemseyen, kendilerine umut olacak bir el bekliyor."
Yorum Yazın