TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Cam parçalarını sanat eserine dönüştürüyor

Bolu'da yaşayan emekli İsmail Candan, hobi olarak başladığı mozaik uğraşında binlerce cam parçasını büyük emek ve sabırla bir araya getirerek, güzel eserler ortaya çıkarıyor.
Cam parçalarını sanat eserine dönüştürüyor
Bolu'da yaşayan emekli 62 yaşındaki İsmail Candan, hobi olarak başladığı mozaik uğraşında binlerce cam parçasını büyük emek ve sabırla birleştirerek sanat eserine dönüştürüyor.

İsmail Candan, özel sektörden emekli olduktan sonra yaşıtlarıyla buluşmak, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunmak için sıklıkla gittiği İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Yaşlı Sağlığı Merkezinde arkadaşının yönlendirmesiyle 3 yıl önce mozaik sanatına merak sardı.

Burada kendisine yaklaşık 20 metrekarelik alan tahsis edilen Candan, binlerce cam parçasını büyük emek ve sabırla bir araya getirerek birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor.

"Maddi bir beklentim yok"

İsmail Candan, yaptığı açıklamada, 7 yıl coğrafya öğretmenliği yaptıktan sonra bu mesleği bırakarak çalışmaya başladığı özel sektörden 13 yıl önce emekli olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra yaşıtlarıyla buluşmak, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunmak için Yaşlı Sağlığı Merkezine gittiğini, buradaki bir arkadaşının yönlendirmesiyle mozaik sanatına merak sardığını anlatan Candan, "İlk çalışmalarım başarılı olunca tasarımlar yapmaya ve sonuçlarını almaya başladım. Yaklaşık 22 mozaik ve 25'e yakın da ahşap yakma tekniğiyle yaptığım eserim var. Yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum. Öncesinde sanatla ilgili bir geçmişim bulunmuyor." diye konuştu.

Candan, eserlerin yapım süresinin farklılık gösterdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Kahveci Güzeli eserini 6-7 ayda tamamladım. Mısır hiyeroglifi çalışmamı tamamlamam bir yılımı aldı. Uzun ve sabır gerektiren bir çalışma sonucu eserler ortaya çıkıyor. Gün boyunca yaptığım eserleri akşam eve götürüyorum. Büyük ekranda bakıyorum. Hatası varsa onları not alıyorum ve ertesi gün o eseri yeniden düzenliyorum." dedi.

Candan, zamanını boşa harcamak istemediği için kendisine bu uğraşı edindiğini belirterek, eserlerinden maddi bir beklentisinin olmadığını, ilerleyen süreçte sergi açarak elde edeceği geliri hayır kurumlarına bağışlamak istediğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın