TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Devletin şefkat eliyle 'yuva' sahibi oldu

Malatya'da 4 yıl önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı evlenme yardımıyla yuvasını kuran fiziksel engelli Basri Sağdıç, yine devletin ve hayırseverlerin desteğiyle ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Devletin şefkat eliyle 'yuva' sahibi oldu
İnternet Haber Servisi - Malatya'da 4 yıl önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) aldığı evlenme yardımıyla yuvasını kuran fiziksel engelli Basri Sağdıç, yine devletin ve hayırseverlerin desteğiyle ev sahibi oldu.

Fiziksel engelli 37 yaşındaki Sağdıç, maddi imkansızlıklar nedeniyle, 4 yıl önce Battalgazi Kaymakamlığı SYDV'ye evlenme yardımı almak için başvurdu.

Vakıf ve mahalle sakinlerinin desteğiyle yuvasını kuran Sağdıç, ev kiralayacak maddi gücü olmadığından eşi Asya ile babasının evine yerleşti.

Barınma yardımı almak amacıyla tekrar SYDV'ye başvuran iki çocuk babası Sağdıç'a, vakfın girişimleriyle, ev yapılması için bir vatandaş arsa bağışladı. Sağdıç, hayırsever bir iş adamının desteğiyle vakıf tarafından yaptırılan evine yerleşti.

Basri Sağdıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli olduğundan düzenli çalışamadığını ve devletin sağladığı sosyal yardımlarla yuva kurarak yeni bir hayata başladığını söyledi.

Mutluluğunu dile getiren Sağdıç, "İşim yok, bir yerde çalışmıyorum. Engelli maaşıyla geçiniyorum. Devletten Allah razı olsun. Evlendim, çocuk sahibi oldum." dedi.

Sağdıç, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Battalgazi Kaymakamlığı SYDV Müdürü Adnan Fırat da ihtiyaç sahibi vatandaşlara destekte bulunarak onların sosyal yaşama entegre olmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

İhtiyaç sahiplerine eğitimden sağlığa, barınmadan gıdaya kadar birçok alanda yardımda bulunduklarını anlatan Fırat, şöyle devam etti:
"Barınma yardımı kapsamında ev onarımı, yeni ev yapımı ile ev eşyası alımı yapıyoruz. Ayrıca yakacak ve eğitim yardımları ile sağlık alanında ilaç ve yol yardımı, engelli araç tamiri gibi desteklerde bulunuyoruz. Merkezi ve vakıf kaynaklarıyla ilçemizde son bir yılda 14 bin 24 haneye 53 milyon 702 bin 859 liralık yardımda bulunduk. "

Hatunsuyu Mahallesi'nde oturan engelli Basri Sağdıç'ın da vakfın barınma yardımı ve sosyal destekleriyle kendisine yeni bir hayat kurduğunu dile getiren Fırat, "Sağdıç, eşi ve iki çocuğuyla yeni evinde mutlu ve huzurlu şekilde yaşamını sürdürüyor. Devletimiz her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarının yanında." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın