TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Eğitimlerimiz ve çalışmalarımızla kadınlarımıza katkı veriyoruz

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman aile içi şiddet ve kız çocukların okutulması konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Eğitimlerimiz ve çalışmalarımızla kadınlarımıza katkı veriyoruz
İnternet Haber Servisi - Aile içi şiddet ve kız çocuklarının okutulması konusunda da farkındalık çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle bir toplantı düzenledi.

Fatih Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda İl Müftüsü İsmail Çiçek, Mardin büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve öğrenci velileri katıldı.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan sosyal hizmet uzmanı ve psikologlar sunumlar yaptı. Akabinde ise konu ile ilgili İl Müftüsü İsmail Çiçek dinen bakış açısı ile aile içi şiddet ve kız çocuklarının okutulmasının önemine değindi.



Kadın dostu projeler

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Bakan V. Mustafa Yaman, “İlimizde özellikle dezavantajı grupları önemseyen bir yapıda çalışmalarımızı yapmaktayız. Kadınlarımız için de “Kadının Yerinde Kadının Yanında” diyerek önemli projeler ve etkinlikler düzenlemekteyiz. Kadınlarımızın meslek edinmelerinden, sosyal hayatlarına, sporu sevmelerinden gezilere kadar birçok konuda projelerimizi hayata geçirmekteyiz. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan ukdesinde başlatılan okuma yazma seferberliğine de önemli katkı vererek birçok kadınımıza okuma yazma öğretmiştik. Bugün Dünya Kız Çocukları Günü’nde de farkındalık yaratacak bir programı icra ettik. Ailelerimize, kız çocuklarının okutulması ve aile içi şiddetle ilgili bir toplantı düzenledik.” dedi.



Vatandaşlarımız bilgileniyor

Uzun zamandan bu yana ilçelerde dahil olmak üzere bu tür çalışmaların sürdüğünü aktaran Yaman, “Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığımız bünyemizde çalışan sosyal hizmet uzmanı ve psikologlarla birlikte İl Müftülüğümüzün katkılarıyla çalışmalar yapmıştır. İlçelerimizde yaptığımız toplantılarda başarı elde etmiş, kız çocuklarımızın okumaları hususunda yol kat etmiştik. Şimdi yine böyle bir toplantı yaparak güzel bir çalışmayı daha icra etmiş olduk. Bu tür programlara devam ederek vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz.” diye konuştu.
Yorum Yazın