TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

En popüler 8 kış planı

Sonbahar yaklaşıyor ve caddeler, evler yeniden eski kalabalığına kavuşuyor. Tatillerin vazgeçilmezi her ne kadar deniz, şezlong ve dondurma olsa da, aslında o huzurlu dakikalarda herkes aynı zamanda kışın neler yapacağını planlıyor.
En popüler 8 kış planı
İSTANBUL / İHA - Şehre dönenler tatil boyunca yaptıkları kış planlarını bir bir uygulamaya başladılar. En popüler 8 kış planını sizin için derledik.

Popüler planlar arasında, sağlık ve güzellik kararlarının yanı sıra kişisel gelişim, dekorasyon değişikliği ya da sigarayı bırakmak gibi kararlar yer alıyor. Yazın daha çok hissedilen diş hassasiyeti ve dişlerin çapraşık görüntüsünden kaynaklanan estetik rahatsızlıklar ile ilgili tedavi kararı da, bu 8 popüler plan arasında. Konuyla ilgili düşüncelerini ileten Lingual Ortodonti Uzmanı Cem Caniklioğlu, periyodik kontroller gerektiren lingual tedaviye başlamak için sonbaharın en uygun zaman dilimlerinden biri olduğunu vurguluyor. Dr. Cem Caniklioğlu “Dişlerindeki çapraşıklık veya aralıklar nedeniyle yazın özgürce gülümseyemeyen ve tatillerine gölge düşen kişilerin bir yandan yazın bu son günlerinin tadını çıkarırken diğer yandan da tatil dönüşünde bir ortodontist ile buluşmalarında fayda olabilir” diyor.

Zayıflamak: Kışın kapalı ve kalın giysileri, yerini incecik yazlık kıyafetlere bırakalı beri, pek çok kişi kışın aldığı kiloların farkına vardı. Elbette yaz diyet yapmanın değil, keyfince sıcağın tadını çıkarmanın mevsimi. Yaz menüleri de tatil planına dahil ediledursun, şüphesiz diyet için en uygun zaman her zamanki gibi bir Eylül Pazartesi.

İş Değiştirmek: Şezlongun en ergonomik, en ortopedik kıvrımını nihayet yakalayıp, huzuru hissetmişken, işi düşünmek de neyin nesi! Ama oldu bir kere. Eylül’de kadrolar açılmış, işe alımlar başlamışken tatil dönüşü mutlaka yeni bir iş arayışına girilecek.

Lazer Epilasyon: Bu sene de bu önemli adımı atmanın vaktini kaçırdık. Sonbaharda ilk iş, lazer epilasyon için o ilk adımı atmak.

Evde Küçük Değişiklikler: Çamaşır kurutma makinesi mi, seramik tabanlı wok tava mı, saç şekillendirici mi? O şezlongda uzanmışken aklınıza düşen onlarca ev eşyası, elektrikli alet. Biri mutlaka sizin olacak, olmalı!
Estetik Operasyonlar: Vücudunuzda bir şey yine gözünüze fazla göründü ya da az! Ya da büyük. Kışın çaresine bakılacak! Estetik operasyon kararları, yaz aylarının en popüler kararları arasında.

Diş Tedavisi: Yazın bolca tüketilen soğuk içecekler, dondurma, dolaptan çıkmış karpuz, kavun. Dişlerinizin verdiği rahatsızlık, yaz boyu peşinizi bırakmadı. Üstelik var olan çapraşıklıklar ya da açıklıklar da size estetik açıdan zorluk çıkarıyor. Bu kez radikal bir değişiklikle ağzınızda devrim yapacaksınız. Dergide okumuştunuz, Lingual Ortodonti ile uzun süren ortodontik tedavide kullanılan tellerin estetik kusurlarına maruz kalmadan, dişlerinizin düzelmesini sağlayacaksınız.

Yabancı Dil Öğrenmek: Bu yaz da bir turiste yardımcı olabilmek için epey ter döktünüz. Üstelik kariyeriniz için en önemli gereklerden biri. Hem globalleşen dünyada, her şeyden haberdar olabilmek için yabancı dil şart. Bu kış, mutlaka bir yabancı dil kursuna gidilecek!

Sigarayı Bırakmak: Uzmanlar, sigarayı bırakmak ile ilgili en gerçekçi çözümün ilerideki bir tarihe hedef koymak olduğu görüşünde birleşiyor. Tatilin en trend kararlarından biri, ‘1 Ekim’de sigarayı bırakacağım.’
Yorum Yazın