• Yaşam

İzmir'de Notre Dame Katedrali için bağış toplandı

İzmir'deki Notre Dome Kilisesi'nin cemaati, Fransa'nın başkenti Paris'te çıkan yangında büyük hasar gören katedralin yeniden inşası için bağışta bulundu.
İzmir'de Notre Dame Katedrali için bağış toplandı
İnternet Haber Servisi - Fransa'nın başkenti Paris'te çıkan yangında büyük hasar gören Notre Dome Katedrali'nin hüznü, İzmir'de aynı adı taşıyan kilisenin cemaatine de yansıdı.

İzmir'in Göztepe semtindeki Notre Dame De Lourdes Kilisesi'ne Paskalya ayini öncesi Notre Dome Katedrali'ndeki yangına ilişkin fotoğraflar asıldı.

Yaklaşık 120 yıl önce inşa edilen ve cemaatini daha çok Fransızların oluşturduğu kilisenin pederi Gabriel Ferone, yangından sonra küllerle kaplanmış Notre Dome Katedrali'nin büyük boy fotoğrafını kiliseye yerleştirdi.

Peder Ferone, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Notre Dome" adını taşıyan ve Meryem Ana'ya gönderme yapan çok sayıda kilise bulunduğunu, kendi kiliselerinin de Göztepeli Notre Dome olarak bilindiğini belirtti.

"Notre Dome Fransa'nın kalbidir"

Kilise cemaati olarak Notre Dome Katedrali'nin yanışını endişeyle takip ettiklerini söyleyen Ferone, "Notre Dome Fransa'nın kalbidir. Çok zor zamanlarda Fransızlar oraya dua etmek için gitti. Napolyon orada taç giydi. Sanat açısından da müze niteliği taşıyor. Yangın çıktığını duyunca şok olduk." dedi.

Ferone, Fransızlar için katedralin yanışının büyük bir felaket olduğunu dile getirerek, bütün gece burası için dualar ettiklerini aktardı.

Katedralin yeniden inşası için dünyanın her yerinden binlerce insanın destek verdiğini hatırlatan Ferone, "Ben de para toplamayı düşündüm ama gerek kalmadı çünkü cemaatimiz hemen bağışta bulundu. Para miktarını bilmiyorum, gizlidir." ifadesini kullandı.

Ferone, yaklaşan Paskalya Bayramı ve vaazında bu konuya da yer vereceklerini vurguladı.

Notre Dome'nin yanışına sadece Fransızların değil tüm dünya milletlerinin üzüldüğünü dile getiren Ferone, "Katedraldeki yangın nedeniyle her dinden insanlar çok üzüldü. Türkler bize geçmiş olsun mesajlarını iletti. Hepsine teşekkür ediyoruz ama üzüntüye gerek yok çünkü hayat daha güçlü ölümden. Tüm kutsal şeyler kurtuldu, vitray, heykel, kutsal masa... Sadece tavan gitti o da yeniden yapılacak." diye konuştu.

Peder Gabriel Ferone, katedralin içini gösteren ve parlayan bir haçın yer aldığı fotoğrafın da umudu simgelediğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın