TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Kodlama ve robotik eğitim merkezi, 'kodlamardin'

Mardin Büyükşehir Belediyesince, kentte yaşayan çocukların bilişim teknolojilerini daha verimli kullanmaları adına açılan 'kodlamardin'e rağbet her geçen artarak devam ediyor.
Kodlama ve robotik eğitim merkezi, 'kodlamardin'
İnternet Haber Servisi - Mardin Büyükşehir Belediyesince geleceğin bilişim insanlarının yetişmesi adına açılan ‘kodlamardin’ kodlama ve robotik eğitim merkezinde çocukların, bilişim teknolojilerini daha verimli kullanmaları, kodlama alanında farkındalık kazanmaları ve becerilerini artırmaları amaçlanmaktadır. 

8-14 yaş aralığında her çocuğa kapılarının ardına kadar açık olduğu merkezde, haftanın 6 günü 8 seansta 12 ile 15 kişilik sınıflarda uzman eğitmenler tarafından kodlama ve robotik dersleri verilmekte.

Veli ve çocukların rağbet gösterdiği merkezde şuana kadar 850 öğrenci kayıt yaptırdı.

Çocuklar, kodlamardin eğitim merkezinde, ‘kodlama’, ‘robotik’, ‘yazılım’, ‘embodlara komut verme’ gibi dersleri aldıktan sonra, oynadıkları oyun ve oyuncakları yazmayı ve yapmayı öğreniyorlar.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, yaptığı açıklamada, “Çocukların bilim ve teknoloji alanında gelişmelerini sağlayan her çalışmayı ve eğitimi destekleyeceğiz.” dedi.

Türk, şunları söyledi: “Kendi parçasıyla, tasarımıyla, kendi üretimiyle robot yapabilmeyi öğreterek çocukların geleceğine katkı sağlamaya çalışacağız. Kodlama ve yazılım geleceğin mesleği haline gelmiştir. Yeni nesile küçük yaştan itibaren eğitim verilmesiyle beraber gelecek için iyi bir sonuç alınacağını umut ediyorum.”


Yorum Yazın