TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

Koltuk altındaki bezeden şüphelenip 'erken teşhis'le kanseri yendi

Koltuğunun altındaki bezeden şüphelenerek gittiği Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde yapılan testlerin ardından yönlendirildiği hastanede rektum kanseri olduğu anlaşılan 55 yaşındaki kadın, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
Koltuk altındaki bezeden şüphelenip 'erken teşhis'le kanseri yendi
Bursa'da, koltuk altındaki bezeden şüphelenerek gittiği Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) yapılan testlerin ardından yönlendirildiği Bursa Şehir Hastanesinde rektum kanseri olduğunu öğrenen Ceyda Temizaş, ameliyat ve uygulanan tedavilerle yeniden sağlığına kavuştu.

AA muhabirine, hastalık sürecini anlatan 55 yaşındaki Temizaş, koltuk altında beze oluştuğunu fark ettiğini ve şüphe duyarak KETEM'e başvurduğunu söyledi.

Bezeyle ilgili olumsuzluk çıkmadığını ancak gaita testinde kan görüldüğünü belirten Temizaş, "Beni yönlendirdikleri hastanede yapılan taramalarda erken evre rektum kanseri olduğumu öğrendim. İlk olarak kapalı ameliyat oldum. Ameliyatın ardından ışın tedavisi ve kemoterapi aldım. Şu anda tedavim bitmiş durumda ve 7'nci ayın içindeyiz. Kanseri yendim, çok mutluyum." dedi.

KETEM'in ve erken teşhisin önemini bir kez daha anladıklarına dikkati çeken Temizaş, 40 yaş ve üzerindeki kadınlara mutlaka KETEM'e başvurup testlerini yaptırmalarını önerdi.

Bursa Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Ömer Yalkın da hastanın rutin taramalarını gastroskopi ve kolonoskopiyle yaptıklarını aktardı.

Rektum olarak adlandırılan, bağırsağın çıkış tarafına yakın bir bölgede erken evrede kanser oluşumu belirlediklerini dile getiren Yalkın, şöyle devam etti:
"Görüntülemelerini yaptıktan sonra ameliyata uygun bulduk ve kapalı (laparoskopik) kalın bağırsak ameliyatı yaptık. Ameliyattan sonra herhangi bir problem yaşamadık. Hastamız daha sonra evrelendirmesine göre uygun kemoterapisini ve radyoterapisini aldı. Şu an karnıyla ilgili herhangi bir problemimiz yok. Bu dönemde biraz kilo vermişti ama şimdi eski kilosuna geri döndü."

Kanser hastalarına "en hızlı ve etkili yöntemlerle" tedavi

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Nidal İflazoğlu ise tedavinin uygulandığı Bursa Şehir Hastanesinde, Cerrahi Onkoloji Kliniği olarak, multidisipliner yaklaşım gerektiren ve "çağın vebası" diye tanımlanabilecek kanseri tedavi ettiklerini belirtti.

Hastaları olabilecek en hızlı ve etkili yöntemlerle tedavi etmeye çalıştıklarını kaydeden İflazoğlu, "Bunun için yaptığımız ameliyatlar çoğu zaman laparoskopik, minimal invaziv cerrahi dediğimiz yöntemlerle olabiliyor. Hastanemizde özofagus, mide, kalın bağırsak ve ince bağırsak kanserlerini pek çok hastamızda kapalı yöntemlerle tedavi edebilmekteyiz." diye konuştu.
Yorum Yazın