TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Köy çocuklarını müzik enstrümanlarıyla tanıştırıyor

Ağrı'nın Tutak ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Mersinli Mehmet Günay Eser, köy köy gezerek müzik enstrümanlarını öğrencilere tanıtmak için çaba sarf ediyor.
Köy çocuklarını müzik enstrümanlarıyla tanıştırıyor
Ağrı'nın Tutak ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Mehmet Günay Eser, köy köy gezerek öğrencilere müzik enstrümanlarını tanıtıyor.

Mehmet Şükrü Balcı Anadolu Lisesinde görev yapan Mersinli müzik öğretmeni Eser, köy çocuklarını müzikle buluşturmak için ders saatinin olmadığı zamanlarda yanına aldığı enstrümanlarla yola koyuluyor.

Otomobiliyle zorlu köy yollarını aşarak çocuklarla buluşan Eser, okullardaki çocuklara hem müzik enstrümanlarını tanıtıyor hem de türküler söyleyerek güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.

Genç öğretmen Eser, ut, sipsi, mandolin ve kaval gibi enstrümanları çocuklara göstererek asırlık müzik aletlerini tanımalarını sağlıyor.

6 yılda 94 köy gezdi

Müzik öğretmeni Mehmet Günay Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da öğretmenlerin fedakarca çalıştığını söyledi.

Anadolu müziğinin köylerden çıktığını ifade eden Eser, şöyle konuştu:
"Kendi imkanlarımla köy okullarına giderek çeşitli projeler üretiyorum. Köylere giderek çocuklarımıza çalgıları ve geleneksel müziğimizi anlatıyorum. Bağlamaya ilk kez dokunuyorlar ve ilk kez sesini duyuyorlar. Bu projeyi 6 yıldır sürdürüyorum. Burası 94. köyüm oldu. İlk olarak Anadolu geleneksel müziğimin çalgılarını anlatıyorum. Anadolu müziğiyle ilgili köylere bir borcumuzun olduğunu düşünüyorum. Aslında bu borcumuzu ödemek için köylere gidiyorum. Bu müziği oluşturan ve kaynağının oluştuğu yerler köylerdir."

Eser, köy çocuklarının gözlerindeki ışığı gördükçe daha çok mutlu olduğunu belirterek, ömrü yettiğince köy köy gezip çocukların yanında olacağını dile getirdi.

Küçük yaşlardan beri müzikle iç içe olduğunu anlatan Eser, "Mersinliyim, orada doğup büyüdüm. Bilerek ve isteyerek Ağrı'ya geldim. Tercihlerde bana daha batıdaki iller de geliyordu. Ben şartların en zor olduğu ve bana gerçekten ihtiyacı olan bu güzel çocuklarımız için Doğu Anadolu Bölgesi ve ülkenin en doğusunu tercih ettim." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın