TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Lösemiyi yenen genç kız maskeyi atmanın mutluluğunu yaşıyor

16 yaşındaki Ecem Alan lösemiye karşı verdiği mücadeleyi kazanıp maskesini atmasının mutluluğunu yaşıyor.
Lösemiyi yenen genç kız maskeyi atmanın mutluluğunu yaşıyor
AA - "Lösemili Çocuklar Haftası" kapsamında, Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesi Konferans Salonu'nda etkinlik düzenlendi. 

Etkinlikte, tedavi süreci sonrası sağlığına kavuşup maskelerini atan hastaların yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

3 yıl önce lösemi tanısı konulan ve hastalığını yenen 16 yaşındaki Ecem Alan, etkinlikte yaptığı konuşmada, hastalık teşhisi konulmasının ardından saçlarının döküldüğünü görmek istemediği için saçlarını kazıttığını söyledi.

Tedavi sürecinde arkadaşları ve ailesi tarafından desteklendiğini anlatan Alan, şöyle dedi:
"Hastanedeki hemşire, doktor ve tanıştığım arkadaşlarım ile aile ortamı içerisindeydik. Olumlu geçen tedavi sürecinden sonra kemoterapi almıyordum, serumu kestim. Daha sonra iyileşerek tedavinin sonuna geldim. Kemik iliğim temiz çıkınca maskeyi atmaya karar verdim ve sağlığıma kavuştum. Hastalığın geri gelmemesi için beslenme çok önemlidir. Hastalığı yenmenin sırrında moral ve motivasyon kemoterapiden kat kat önemlidir. Doktorların gülümsemesi bize kemoterapiden daha çok etki gösteriyordu."

Lösemiyi yenip sağlığına kavuşan ve heyecanlı olduğu için konuşmakta zorluk çeken Şüheda Atılı (15) ise tedavi sürecinde moralin her zaman yüksek olması gerektiğini vurguladı.
Yorum Yazın