TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Midyat Kent Park çalışmaları başladı

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ilçelere büyük park, piknik ve mesire alanlarının kazandırılması için de çaba verdiklerini anlatırken, 'Bu noktada Midyat ilçemizde yapmayı planladığımız Kent Park'ta ilk adımı attık.' dedi.
Midyat Kent Park çalışmaları başladı
İnternet Haber Servisi - Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde vatandaşların nefes alabilecekleri alanlar olması için çalışıyor.

Bu noktada kırsal mahallelerin çoğunluğuna parklar yaparak katkı veren Büyükşehir Belediyesi, il ve ilçe merkezlerinde de büyük park çalışmaları yapıyor.



Yakın zamanda bitirilerek hizmete açılması planlanan Kamor Millet Bahçesi’nin ardından Midyat ilçesinde de düşünülen kent park için çalışmalar başladı.

Nefes alma alanları

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman “İlimizde nefes alma alanlarının artması için mücadele ediyoruz.” dedi.



Yaman şunları kaydetti:
“Mardin’de Büyükşehir Belediyesi görevinin bizlere verilmesinin akabinde gece gündüz demeden her yönüyle çalışmalar yaptık. İlimizde birçok alanda değişimi yaşattık. Alt yapı ve üst yapıda bugüne dek başarılamayanları başardık. Dikkate aldığımız konulardan birisi de vatandaşlarımızın nefes alma alanları olarak gördüğü parklar geldi. Bu konuda kırsal mahallelerimizde rekorlar kırarak 242 parkı hemşehrilerimize hediye ettik. Büyük park, piknik ve mesire alanları konusunda da hassasiyetle çalıştık.”  



Büyük parklar geliyor

Vatandaşların istekleri doğrultusunda il ve ilçe merkezlerinde büyük parklar için projeler hazırladıklarını aktaran Yaman, “İlimizde Kamor gibi atıl bırakılan bir alan söz konusuydu. Biz bu alanın hayat bulması ve ilimizin beklentilerini karşılayan bir yer olması için hemen harekete geçtik. Kamor Millet Bahçesi vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda başarılı bir komplekse döndü. İlçelerimizde de 5 büyük park için projelerimiz vardı. Bu konuda adımlardan birisini de Midyat ilçemizde atıyoruz. İlçe halkının istediği kent park başladı. Bitirdiğimizde Midyatlı vatandaşlarımızın görmek istediği nezih bir alanı hediye etmiş olacağız.” dedi.
Yorum Yazın