• Yaşam

Taşkuyu Mağarası'nın ilk ziyaretçisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş oldu

Mersin’in Tarsus ilçesi Taşkuyu Mahallesi’nde bulunan Taşkuyu Mağarası’nın ilk ziyaretçisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş oldu.
Taşkuyu Mağarası'nın ilk ziyaretçisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş oldu
MERSİN / İHA - Restorasyon çalışmalarının bittiği Taşkuyu Mağarası’nı gezen Başkan Savaş, mağaranın iç güzelliğine hayran kaldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından Taşkuyu Mağarası gezdirilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, mağaranın bölge için çok önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, mağaranın turizme açılmasıyla Tarsus’un tarihi değerlerinin daha da artacağını, mağaranın hayata geçirilmesinden emeği geçenlere teşekkür etti. Taşkuyu Mağarasının 26 Aralık 2014 Cuma günü hizmete açılacağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bölgeye önemli bir değer kazandırdıklarını söyledi.

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taşkuyu Mağarasını hizmete açacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Şevket Can, 2006 yılında ortaya çıkarılan Taşkuyu mağarasında Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun görüşü doğrultusunda Tarsus Belediyesi tarafından restorasyon ve aydınlatma yapıldığını söyledi.

Tarsus’un turizm çeşitliliği açısından Taşkuyu mağarasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Taşkuyu Mağarası, kentimizin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Eshab-ı Kehf Mağarasının ulaşım yolu üzerinde ve yaklaşık 500 metre mesafededir. Taşkuyu Mağarasının büyük bir kesimi, yoğun damlataş oluşumları ile kaplıdır. Süt beyazından kahverengi, kırmızı ve sarının değişik tonlarında olan ve boyları 5 cm-10 cm, çapları 0.5 cm-4.5 m arasında değişen bu şekiller sarkıt, dikit, sütun, makarna sarkıt ve ekzantrikler (aykırı) suların damlaması ile oluşmuşlardır. Taşkuyu Mağarası’nın ziyarete açılması ile kentimize önemli bir turistik alanı kazandırdık. Bu mağaranın hayata geçirilmesinden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’ın çok büyük katkısı olmuştur. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Öte yandan Taşkuyu mağarasının ziyaretinin ardından Başkan Can, Başkan Savaş’ı Eshab-ı Kehf mağarasını gezdirdi.
Yorum Yazın