TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09

FETÖ gerçekleri-2

15 Temmuz sonrası yaşananlar ve 15 Temmuz Darbe Girişimi davaları.
FETÖ gerçekleri-2
15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değildir!

15 Temmuz 2016  da Türkiye’de yaşanan olaylara sadece bir darbe girişimi olarak değil aynı zamanda 15 Temmuz da uluslararası bir üst akılın yönlendirmesi ile denenen bir işgal girişimi olarak  bakmak gerekmektedir.

Milli Mücadele yıllarında açık dış düşmanlar tarafından bile saldırıya uğramayan Türk Milletinin iradesinin Tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayan FETÖ’cü teröristler örnekleri daha önce Türkiye’de ve Dünyada yaşanan ve ülke yönetimini ele geçirmeye çalışan darbeci askerler gibi davranmamışlardır.

FETÖ’cü gözü dönmüş hain teröristler, içinden çıktığı halkın üzerine hedef gözetmeksizin tanklarla, savaş helikopterleri ile, keskin nişancılar ile ateş açmıştır. Bu davranışları ile işgal kuvvetlerinden de ileri bir gözü dönmüşlük ve canilik ile, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ortadan kaldırmaya, Türk Milleti içerisinde kaos, kargaşa ve iç çatışma çıkarmaya çalışmışlardır.

15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi sonrası neler yaşandı?

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’cü darbe-işgalci hainlerin girişimleri Türk Milleti’nin şanlı direnişi ile bastırıldı. Bu girişimin bastırılmasının hemen akabinde, Türkiye Cumhuriyeti Savcılarının talimatları ile Türkiye’nin dört bir yanında harekete geçen Türk Emniyeti ve Güvenlik Güçleri, Darbeci-İşgalci FETÖ’cü hainlerin peşine düştü.

Bir kısmı darbe-işgal girişiminin başarısız olması ile alelacele Yurt Dışına kaçan darbeci-işgalci FETÖ’cü hain teröristlerin büyük bir kısmı, Türk Güvenlik Güçleri tarafında saklandıkları inlerinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

15 Temmuz’dan sonra 11 bin dava ve soruşturma açıldı
 
Fettulahçı Terör Örgütü (FETÖ) nün 15 Temmuz da giriştiği, darbe girişimi ile ilgili olarak, her ilde yaşanan olaylara ilişkin ayrı ayrı soruşturma ve dava açılması kararı alınmış ve İstanbul, Ankara, Muğla başta olmak üzere, Türkiye’nin pek çok ilinde şu ana kadar 11 Bin Savcılık Soruşturması ve Kamu Davası açılmıştır.

Bu kapsamda şu ana kadar, Ankara’da 25, İstanbul’da 32 olmak üzere  diğer illerde 100 ü aşkın dava açılmış bulunmaktadır.

Bu FETÖ’cü darbe-işgal davalarında şu ana kadar,1.052 asker görünümlü FETÖ’cü terörist 3’er kez ağırlaştırılmış Müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanmaktadır.

Bunlar arasında Muğla İlinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin savaş uçakları ile bombalanması, Cumhurbaşkanlığı Resmi Binasının Savaş uçakları ile bombalanması başta olmak üzere pek çok soruşturma ve dava devam etmektedir. 

15 Temmuz FETÖ’cü darbe-işgal girişimi davaları arasında 15 Temmuz’un kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in şehit edilişi, Ankara Özel Hareket Merkezi’nin bombalanması, Akıncı Üssü, Genel Kurmay Başkanlığında yaşanan olaylara ilişkin açılmış davalar başta olmak üzere, İstanbul’da darbe- işgal girişiminin komuta kademesinin yargılandığı ana-çatı dava başta olmak üzere, İstanbul Valilik İşgal Girişimi Davası, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İşgal Girişimi Davası, İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü İşgal Girişimi davası, İstanbul Boğaz Köprüsü’nde İnsanların keskin nişancılar ve tanklar tarafından öldürülmesi ve yaralanması sonucu açılan soruşturma, Türksat İşgal Girişimi Davası, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi işgal Girişimi Davası, İstanbul Atatürk Hava Limanı İşgal Davası, TRT ve CNN Türk Binaları İşgal girişimi Davası, Türk Telekom ve Digiturk İşgali davaları olmak üzere onlarca olaya ilişkin soruşturma ve davalar vardır. 

Ayrıca, İstanbul’da 15 Temmuz hain darbe-işgal girişiminde bulunan asker kılığındaki FETÖ’cü teröristler ile işbirliği yaptığı saptanan 29 Polis hakkında da dava açıldı.

15 Temmuz Darbe Girişimi Soruşturmasına Kumpas Davaları da dahil edildi…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbenin ön hazırlığı olarak nitelendirilen Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpas soruşturmaları darbe girişimi ana dosyasına dâhil etti.         

FETÖ’Cü Hain Darbeci-İşgalci Teröristler ne ile suçlanıyor?

Fettulahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbeci-işgalci hain teröristleri bu davalarda;

1- Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme Suçu- (Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis .)

2- Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme Suçu- (Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis.)

3- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme Suçu- (Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis.)

4- Silahlı terör örgütü Kurmak, Yönetmek ve/veya Üyesi Olmak Suçu- (Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis)

5- Bilerek ve Kasten Birden Fazla İnsanı Öldürmek  Suçu- (Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis)

6- Hukuka Aykırı Olarak Kamu Kurumlarının Haberleşmesini Engellemeye Teşebbüs Etme Suçu- (bir yıldan beş yıla kadar hapis)

7- Hukuka Aykırı olarak Basın Yayın Organlarının Yayınlarını Engellemeye Teşebbüs Etme Suçu- (bir yıldan beş yıla kadar hapis)

8- Mala zarar verme Suçu- (dört aydan üç yıla kadar hapis )...
gibi onlarca suçtan yargılanmakta ve cezalandırılmaları talep edilmektedir.

FETÖ’cü Darbeci-İşgalci hain teröristler Devletin ve Milleti ile bölünmez bütünlüğüne kastetmişlerdir.

FETÖ’cü darbeci-işgalci teröristler aleyhine Türk Ceza Kanunu’nda  ‘Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar’ başlığı altında Türk Ceza Kanunu’nda 309-310-311-312-313-314  sayılı maddeler düzenlenen  ‘ Anayasayı İhlal, Cumhurbaşkanı’na Suikast ve Fiili Saldırı, Yasama Organına Karşı Suç, Hükümete Karşı Suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Silahlı İsyan, Silahlı Örgüt’ suçlarından soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcıları ve davaları yürüten Yüce Türk Mahkemeleri de, FETÖ’cü hainlerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve milli irade-serbest seçimlerle işbaşına gelmiş Hükümeti ortadan kaldırmaya, Devletin ve Milleti ile Bölünmez Bütünlüğüne kastettiklerini açıkça ortaya koymaktadırlar.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın