• Yemek Tarifleri

Pideli köfte tarifi

Et sevenler için muhteşem tarif
Pideli köfte tarifi
Malzemeler
Köftesi için:
1 kg kıyma (kuzu ve dana)
1 adet iri boy kuru soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

Kızartmak için:
Tereyağı

Salçalı sosu için:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası

Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı
Domates

Hazırlanışı
Kabımıza, 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Üzerine 1 kg köftelik hazırlanmış kıyma, ufalanmış ekmek içi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı kekik ve yeteri kadar tuz ilave ederek harcımızı karıştırarak iyice yoğuruyoruz.

Köfte harcımızdan ceviz iriliğindeki parçaları elimizle yuvarlayıp yassılaştırarak köftelerini hazırlayoruz. Hazırladığımız köfteleri ızgarada çevirerek güzelce kızartıyoruz.

2 adet pideyi küp şeklide dilimlere ayırarak, servis tabaklarına döşüyoruz ve köftelerin sosunu hazırlamak için bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eriterek üzerine 1 çorba kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını alarak iyice kavurup salçaların üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatarak sos haline getiriyoruz.

Hazırladığımız sosu dilimleyerek servis tabaklarına dizdiğimiz pidelerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Üzerine köfteleri yerleştirerek köftelerin üzerine tekrar 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırarak gezdiriyor ve ekstra lezzet katıyoruz. Köftelerin yanına yoğurt, domates ve biber dilimleri yerleştirerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Yorum Yazın