TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Afgan Gençlerden açıklama; 'Canımızla Savunmaya Hazırız'

Kastamonu'da eğitim gören öğrencilerden Türkiye'ye destek mesajı.
Afgan Gençlerden açıklama; 'Canımızla Savunmaya Hazırız'
İrfan Salcı - Kastamonu Üniversitesi'nde öğrenim gören Afgan gençler Suriye'de Şehid edilen 33 askerimiz için hatim okudular, dualar ettiler.

Kuzeykent TOKİ konutlarındaki öğrenci evlerinde bir araya gelen ve sayıları  yirmiye varan Afganistanlı öğrenciler, Suriye'de rejim ve destekçileri eliyle sürdürülen insanlık dışı olayların, zulüm ve sivil katliamlarının önüne geçmek için İdlib kırsalında yürütülen Bahar Kalkanı Harekatını sürdüren Türk Devleti ve Türk Ordusu'nun yanında olduklarını ilan ettiler.

Bir araya gelen gençler aralarında cüz paylaşarak okudukları hatmi şerifin ardından, Türk Devleti, Türk ordusunun muzafferiyeti, düşmanların zilleti için dualar ettiler.
Duadan sonra ise, 
Afganistanlı öğrenciler adına  bir konuşma yapan Hüseyin Tawana,
"Afganistan ve Türkiye, ta Çanakkale Savaşlarından beri her alanda birbirlerine sahip çıkmış iki ülkedir.
Kastamonu Üniversitesinde öğrenim gören biz Afganistanlı öğrenciler olarak, Türkiye'yi ikinci vatanımız saydığımızı ve ülkemizden hiç bir farkının olmadığını belirtmek isteriz.
İhtiyaç zamanında, gerek sesimizle, gerek canımızla iki vatanımızı da savunmaya hazırız.
İdlib civarında rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu Şehid olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz Türk milletine baş sağlığı,
yaralılarımıza da acil şifalar dileriz... "
dedi.
Ardından öğrenciler kendi imkanları ile hazırladıkları yemeklerle kurdukları sofrada hep birlikte yemek yedikten sonra dağıldılar.
Yorum Yazın