TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Belediye Başkanı Vidinlioğlu; 'Güzel gelişmeler olacak

Başkan Vidinlioğlu, Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli çevresinde otopark sorununu çözmüş olacağız
Belediye Başkanı Vidinlioğlu; 'Güzel gelişmeler olacak
İrfan Salcı - Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, geçtiğimiz gün vakıf binasında gerçekleştirdiği toplantı ile vakfın hedeflerini paylaştı. Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kültür Vakfı yönetiminde yer alan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise, bazı problemlerin aşılması gerektiğini söyleyerek, sorunlara çözüm aradığını belirtti.
Yapılan toplantıda Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel ile vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri M. Fevzi Küçük, Dr. Ekrem Esen, Fuat Bakar, İsmail Çıldır ve Mustafa Özsoy, Denetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Gödeloğlu, Nezih Yılmaz ve Vakıf Müdürü Abdurrahman Emiroğlu yer aldı.
Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, yaptığı konuşmada: “Önceki başkanımız Muharrem Avcı, üniversitedeki çalışmalarının dolayısıyla istifasından sonra Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu ve Üyelerimiz beni başkanlığına layık gördüler. Bu yeni yıl itibariyle Yönetim Kurulu Üyelerimizle beraber büyük bir aşkla ve şevkle faaliyetlerimize devam edeceğiz. Her sene yapılan Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası var. Bu yıl vuslatınızın 450’inci yılı olması nedeniyle çalışmalarımız sürüyor. Sosyal faaliyetlerimizden biri olan Cumartesi Sohbetleri devam ediyor, Haziran ayında tatile girip, Kasım ayında başlıyor. Bu sene Kasım ayında başlayamadık. Konağın çatısının tamiratı vardı. Bu tamirata destek verenlerden de Allah razı olsun. İlimizdeki Lise son sınıf öğrencilerinden 30’unu, 15 gün İhsangazi’deki tesiste tatil yaptıracağız. Kastamonu Belediyesini, İl Müftülüğümüzü, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Resmi dairelere ziyaretimiz devam edecektir. Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu, bizlere her türlü desteği veriyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız, vakfımızın yönetimindedir.
İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetlerimizi de İnşallah Şubat ayı içerisinde tekrar başlatacağız. Ayrıca oluşturduğumuz bir kültürel çalışma grubu ile Kastamonu ve İhsangazi Belediye Başkanlığı ve ilgili bazı kuruluşlarla işbirliği içerisinde bu yıl yaz tatili içerisinde İngiliz hocaları tarafından organize edilecek olan İngilizce Dil Kampı uygulaması için ön hazırlık çalışmalarına başlanıldı. Yapılacak programları ve bu programların alt yapısını belirlemeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili daha detaylı açıklamaları da yapacağız. Vakfımız bu ve buna benzer faaliyetlerini de hız kesmeden artırarak devam ettirip çalışmalarını sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Şeyh Şa’ban-ı Veli’nin sadece Kastamonu’nun değil, ülkemizin bir değeri olduğunu belirten Çiftçi, “Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayramı Veli, Mevlana Celâleddîn-i Rûmî ve Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli, hepimizin ortak değeridir. Bundan sonraki çalışmalarımız istişareler ve vatandaşlarımızın önerileriyle yapılacaktır. Bizim belli sorunlarımız o sorunları yeniden konuşarak, çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Vakıf faaliyetleri gönüllülük esasına dayandığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, “ Vakıf faaliyetleri, meşakkatlidir, zordur. Ben de yaklaşık üç yıldan beri vakfın yönetimindeyim. Ondan önce de zaten üyesiydim. Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli dört kutuptan bir tanesi. Bunlar içinde mekan olarak en sıkıntılı mekan da bizim mekanımız. Dar bir mekana sıkışmış vaziyetteyiz. Bazı problemleri aşmamız gerekiyor. Yaklaşık 8 aydır neler yapabiliriz noktasında kafa yoruyoruz. Belediye Başkanı olmam nedeniyle üzerimdeki yük daha fazla. İnisiyatif alma noktasında daha rahat davranabiliyorum. Önceden talep edendik, şimdi talep edilen noktasına geldik. Bazı şeyler de çok daha rahat karar alıp uygulayabiliyoruz. En büyük sıkıntılardan bir tanesi ön tarafta trafik yoğunluğunun olması. Özellikle kandil gecelerinde, bayramlarda çok sıkıntı yaşanıyor. Bununla ilgili de aklımdan ve gönlümden geçen ise Hisarardı’ndan sonra yukarıdan da kesmek suretiyle bu alanı trafiğe kapalı tutmak. Sadece cenaze aracı geçsin. Cenaze aracının haricindeki araçların geçişine izin vermemeyi düşünüyoruz. Ama bununla ilgili de en büyük sıkıntılardan bir tanesi gelenlerin otopark sorunudur. İnşallah önümüzdeki günlerde müjdeyi vereceğiz. Hisarardı Okulu’nun olduğu yerle ilgili, Valimiz Yaşar Karadeniz’le konuştuk ve sözünü aldık. İnşallah en kısa sürede onu da hayata geçiririz.

Başkan Vidinlioğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: “Eski hastaneden inerken inişte sol taraftaki alanı otopark olarak tanzim edeceğiz. Mezarlığın önündeki alanı da otopark yapacağız. Trafonun yanındaki alanı da otopark yaparsak, bu problemi çözmüş olacağız. Taşköprü’de aşevi açılışındaydım. Bizim de seçim döneminde hep dile getirdiğimiz özellikle İsmailbey’de, Yakupağa’da ve öncelikle de Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Külliyesi tarafında üç tane aşevi projesi aklımızdan geçiyordu. Aşevi ile ilgili olarak da mesafe kat ettik. İnşallah o da faaliyete geçecek. İstişare ediyoruz ve hep birlikte yapıyoruz. Güzel gelişmeler olacak. Burada satılan binalar olur, onlardan alırız ve vakfın işletmesine veririz. Alanı büyütme noktasında çok da iyi olur. Protokol yapıldıktan sonra Hisarardı’ndaki hazır bina konaklama için kullanılabilir. Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kastamonu’nun, tüm ülkenin ve tüm İslam dünyasının ortak değeri. O yolda hizmetler etmek hepimize nasip olur. Güzel şeyler yaparız, hayırlı hizmetler yaparız. İnşallah, kubbede hoş seda bırakırız. Buranın yönetiminde olmam nedeniyle her türlü sıkıntımız ortak. Çözme noktasında da ortak iradeyi birlikte göstermek lazımdır. Hem tanınırlık açısından hem Kastamonu’muzun tanınması açısından gerçekten Hz. Pir’in çok büyük önemi var. Onun için o konuda hepimizin gayret içerisinde olması lazım. her gittiğimde Konya’ya Hz. Mevlana’ya uğruyorum. Çok geniş bir alanda belli bir düzene oturtmuşlar. Biz henüz o aşamada değiliz. Ama bunda mekan darlığının da büyük etkisi var. Tabi tanınırlığın da etkisi var. Bizim bu noktada çabalamamız lazım. İnşallah bu noktada birlikte daha güzel şeyler yaparız.”

Yorum Yazın