TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Belediye Fiber Optik Kablo Altyapısı için çalışmalara başlıyor

Akıllı Şehir Kastamonu’nun omurgası oluşturuluyor
Belediye Fiber Optik Kablo Altyapısı için çalışmalara başlıyor
İrfan Salcı - Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun kampanyasında da yer alan Akıllı Şehir Kastamonu projesinin omurgası oluşturuluyor. 

Güneş Enerji Santrali Projesi, Elektrikli Şarj İstasyonları Projesi ve ücretsiz WİFİ hizmeti gibi Akıllı Şehir Kastamonu projesinin temelini oluşturan çalışmaları kamuoyuyla paylaşan Kastamonu Belediyesi, fiber optik kablo alt yapısını 2020 yılı içerisinde kuracağını açıkladı. 

Şehrin tamamında belediye bünyesinde bulunan tüm tesislerinde fiber optik kablo alt yapısını kuracak olan belediye bu çalışma doğrultusunda 30 bin metre fiber kablo çekimi gerçekleştirecek. Bu sayede belediye birimleri arasında bilgi trafiği daha hızlı, güvenli ve kesintisiz olacak. 

Uygulama tamamlandığı an itibariyle sinyalizasyon, park ve bahçe sulama sistemleri, aydınlatma sistemleri, sayaç okuma sistemleri tek noktadan yönetilebilecek. Bu durum su ve enerji kaynaklarını daha verimli kullanımın kapısını açacak. Olası olumsuzluklara daha hızlı müdahale edilebilecek. 

Yaşamın temeli ve geleceğin en önemli doğal kaynağı olan suyun daha etkin ve verimli kullanılabilmesi adına proje çerçevesinde entegresi sağlanacak akıllı sulama sistemleriyle havadaki ve topraktaki nem miktarları algılayan sensörler kurularak doğru zamanda doğru sulama yapılması sağlanacak. Bu uygulamayla kent genelinde ciddi bir su tasarrufu da sağlanmış olacak. 

Parça parça hayata geçirilecek bu projelerle Akıllı Şehir Kastamonu’nun adeta temeli atılacak. 


Akıllı Şehir Kastamonu Projesinin şehrin geleceği için önemli olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Akıllı Şehir projelerini hayata geçirmek, şehrimize en verimli şekilde hizmet etmek ve gerekli tasarrufları sağlamak çok önemli. Bu projemizin sadece sulama suyunda sağlayacağı tasarruf dahi büyük önem taşıyor. Akıllı Şehir projeleri öyle sıradan projeler değil. Burada ekiplerimiz ciddi çalışmalar yapıyor. Hemşehrilerimize daha hızlı hizmet sağlayabilmek ve kaynakları en verimli şekilde kullanmak adına ince eleyip sık dokuyoruz” diye konuştu. 
Yorum Yazın