TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Çelik'den Baltacı'ya cevap gecikmedi

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'ya cevap verdi.
Çelik'den Baltacı'ya cevap gecikmedi
İrfan Salcı - Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın İl Özel İdaresi ve DHMİ ile ilgili yaptığı açıklamalara vediği cevapta, "Kendisine tavsiyem araştırmadan atarak çuvalladığını kabul etmesi ve kendimi savunayım derken daha sıkıntılı durumlara düşmemesidir" dedi.

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın açıklamalarına cevaben yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 "CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın ’Bakan Turhan Metin Çelik’i yalanlıyor’ şeklindeki beyanları tamamen çarpıtmadan ibarettir. CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın Kastamonu Havalimanına İl Özel İdaresi tarafından 70 Milyon TL harcama yapıldığı doğru değil midir? diye sorduğu soruya Kastamonu İl Özel İdaresinden ve Devlet Hava Meydanları İşletmesinden aldığım bilgiler doğrultusunda verdiğim cevapta Kastamonu Havalimanıyla ilgili İl Özel İdaresi tarafından yapılan alt ve üst yapı çalışmalarına toplam 16 Milyon TL harcandığını, bu harcamalara karşılık 2013 yılında Başbakanlıktan 8 Milyon TL, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesinden 3.75 Milyon TL olmak üzere 11 Milyon 750 bin TL gönderildiğini, yani İl Özel İdaresi bütçesinden çıkan rakamın 4 Milyon TL civarında olduğunu, buna karşılık iç donanım ve teknik cihazlar hariç Kastamonu Havalimanı yapım işine Ulaştırma Bakanlığı DHMİ tarafından yaklaşık 53 Milyon TL(bugünkü rakamlarla yaklaşık 100 Milyon TL) Başbakanlıktan 2013’te gönderilen 8 Milyon TL ilave edildiğinde toplam 61 Milyon TL harcama yapıldığını belirtmiştim. Belirtmiş olduğum rakamlarda bir yanlışlık yoktur. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’ın benim açıklamalarımı yalanlaması gibi bir durum da söz konusu değildir. Sayın bakanımız sadece yapılan harcamaların 2019 yılına göre hesaplanan fiyatlarını, yapılan işlerin bugün itibariyle değerini vermiş olup Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından 6-7 yıl önce yapılan harcamanın bugünkü değerinin 27 Milyon TL, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan harcamanın bugünkü değerinin 93 Milyon TL olduğunu belirtmiştir. İlk açıklamamda belirttiğim gibi Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında harcanan meblağ 16 Milyon TL olup bu harcamaya karşılık Kastamonu İl Özel İdaresi’ne 2013 yılında Başbakanlık’tan 8 milyon TL ve Devlet Hava Meydanları İşletmesinden 3.75 milyon TL olmak üzere toplam 11 Milyon 750 Bin TL gönderilmiştir. Gönderilen bu ödenekler yapılan harcamadan düşüldüğünde 2013 yılı rakamlarına göre İl Özel İdaresi kasasından çıkan meblağ açıklamamda belirttiğim şekilde yaklaşık 4 Milyon TL, bugünkü rakamlarla yaklaşık 7 Milyon TL'dir. Buna karşılık Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlık tarafından yapılan harcama toplamı 2013 yılı fiyatlarına göre 61 Milyon, bugünkü fiyatlara göre 100 Milyon TL'nin üzerindedir.

 CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın akıl ve mantıkla izah edilemeyecek şekilde o yıllardaki İl Özel İdaresi yıllık toplam bütçesinin yaklaşık 1,5 katı olan 70 Milyon TL gibi bir meblağın Özel İdare tarafından havalimanı yapımına harcandığı şeklindeki iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu tüm yönleriyle belirterek yapmış olduğum açıklamada çuvalladığını belirtmiştim. Sayın bakanımızın verdiği cevap ile benim açıklamam arasında hiç bir çelişki yoktur. Burada tek doğru söylemeyen, çuvallayan var, o kişi de Hasan Baltacı’dır. İddiası 70 Milyon TL, gerçek ise 4 Milyon TL’dir. Bu 4 Milyon TL’de Kastamonu’muz için harcanmıştır. Daha önce belirttiğim gibi sonrasında İl Özel İdaremize birçok defa yardım mahiyetinde bu rakamın çok çok üzerinde ödenekler de gönderilmiştir. Kastamonu İl Özel İdaresi’ne havalimanı için harcanan 16 Milyon TL’ye karşılık açıklamamda belirttiğim şekilde o dönemde 11 Milyon 750 bin TL’nin gönderildiğini bildiği halde bu durumu gözden kaçırmaya çalışıp, içine düştüğü sıkıntılı durumdan kurtulmak ve bir cevap vermiş olabilmek adına sayın bakanımızın 2019 yılı fiyatları üzerinden verdiği cevabı çarpıtarak gerçeklerle ilgisi olmayan bir açıklamada daha bulunmuştur. Bu rakamın üzerinde harcama yapıldığını sağır sultan bile biliyor diyerek dedikodu üzerine siyasetini bina etmeye çalışmaktadır. Gerçekler ilk açıklamamda da belirttiğim gibidir. Kendisine tavsiyem araştırmadan atarak çuvalladığını kabul etmesi ve kendimi savunayım derken daha sıkıntılı durumlara düşmemesidir."

Yorum Yazın