• Yerel

CHP İl Başkanı Erbilgin’den Hakkı Köylü çıkışı

CHP İl Başkanı Erbilgin Ak Parti Doğanyurt Belediyesinde yolsuzluk iddialarını yeniledi.
CHP İl Başkanı Erbilgin’den Hakkı Köylü çıkışı
İrfan Salcı -

Doğanyurt Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamaya bir cevabın gelmediğini belirten Erbilgin, Kara Belediyecilik vurgusunda bulundu.

Ak Parti Kastamonu Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’nün Öğretmen evine aldığı hizmetler karşılığında ne kadar ödediğini de soran Erbilgin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlarımızın karşısına “AK Belediyecilik” sloganıyla çıkıp kısıtlı belediye imkanlarını eş, dost, akraba ve yandaşlarına peşkeş çekenlerin nasıl “Kara Belediyecilik” yaptıkları gün ve gün ortaya çıkmaktadır.
Hatırlanacağı gibi yaklaşık 1 ay kadar önce Doğanyurt Belediyesi’nde usulsüzlük yapılarak kamunun zarara uğratıldığı yönündeki iddialar üzerine gerek Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, gerekse AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’ye cevaplanması istemiyle 5 soru yöneltmiştik.
Doğanyurt Belediyesi’nin almadığı mal ve hizmet için belediye kasasından fatura karşılığı ödeme yapıp yapmadığı, bu yolla Doğanyurt Belediyesi’nin ne kadar zarara uğratıldığı, bu usulsüz faturalandırmayı kabul etmeyen AK Parti’li Belediye Meclis üyelerine, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün “Belediye Başkanının üzerine gitmeyin” talimatı verip vermediği, Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’nun bu konuyla ilgili neden soruşturma başlatmadığı ve belediyeye vermediği mal ve hizmet için fatura kestiği iddia edilen şirketle ilgili mali inceleme gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği konusunda kamuoyunun acilen bilgilendirilmesini talep etmiştik.


Geçen bu sürede sorularımıza ne AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, ne de Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya’dan bir cevap gelmedi.


Ancak bu açıklamalarımızın ardından Denetim Komisyonu oluşturulduğu ve ilgili isimlerin tek tek ifadeye davet edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.
Denetim Komisyonu’nun hiçbir baskı altında kalmadan görevini yerine getirip karar vermesini çok önemli görüyoruz. Denetim Komisyonu’nun görevini doğru şekilde yapabilmesi için şehrimizin yetkili makamlarının göstereceği hassasiyet, alacağı sorumluluğun ise her şeyden çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz.
Doğanyurtlulara ait binlerce liranın iç edildiği iddiaları karşısında sorularımıza sessiz kalan, bu iddiaları reddedecek yüzü bile kendilerinde bulamayanları oturdukları koltukları biran önce terk etmeye davet ediyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha hatırlatıyoruz; yandaşlarınıza, eşinize, dostunuza dağıttığınız Doğanyurtlu hemşerilerimize ait her kuruşun hesabı sorulana kadar bu konunun takipçisi olacağız.
Kastamonu gündemini fazlasıyla meşgul eden bir başka konu da maalesef Yeni Akit Gazetesi ile AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü arasında yaşananlar olmuştur.

Hakkı Köylü kumar oynadı mı oynamadı mı, laiklik düşmanı Akit Gazetesi’nin haberi doğru mu, yalan mı tartışmaları üzerinde kamuoyunda yaratılan kargaşa aslında yaşananların özünden koparılmasına yol açmakta, sorgulanması gereken önemli başlıkların üzerini maalesef örtmektedir.

Hakkı Köylü 22. dönemden bu yana AK Parti Milletvekili olarak Meclis’te Kastamonu’yu temsil etmektedir. Bilindiği gibi Hakkı Köylü Ankara’da yaşıyor. Kastamonu’ya geldiği süreçte de Öğretmenevinde konaklıyor. 22. dönemden bu yana bu durum böyle ve Kastamonu tarafından biliniyor.

Yaşananlardan sonra açıklama yapan Hakkı Köylü’nün bir ifadesi oldukça dikkat çekicidir. Köylü bu açıklamasında Akit Gazetesi muhabirleri ile arasında geçenlerin özel bir odada, kendisinin özel alanında yaşandığını ifade etmiş ve şöyle demiştir; “Herkes bilir ki benim ikametgâhım Kastamonu Öğretmenevidir. Benim burada olduğumu herkes bilir.”

Hakkı Köylü biran önce bugüne kadar Öğretmenevinden konaklama ve aldığı diğer hizmetler için yaptığı ödemelerin faturalarını ve belgelerini kamuoyu ile paylaşmalıdır. Vatandaşın verdiği vergilerle hizmet üreten bir kamu kurumunu, devlet kurumunu kimsenin kendi özel mülkü gibi kullanma hakkı yoktur.”

Yorum Yazın