TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Cide’nin başarılı sporcularına ilgisizlik

Para-Badmintonda zor imkanlara gelecek vaat eden ve başarıdan başarıya koşan Cideli öğrenciler, ilgisizlikten dolayı başka şehirler adına yarışmaya başladı.
Cide’nin başarılı sporcularına ilgisizlik
İrfan Salcı -

En son Antalya’da ki Para-Badminton Türkiye Şampiyonasına katılan Tuğçe Çelik ile Burak May önemli dereceler elde etti.

Cide Şehit Ayşe Aykaç Bölge Orta Okulunda öğrenim gören iki sporcu, Para-Badminton Türkiye Şampiyonasına katıldı. Tuğçe Çelik kendi branşında rakibi olmadığı için bir üst branşta katıldığı şampiyonada Türkiye 3’cüsü olurken, Burak May ise, şampiyonada teklerde Türkiye 2’cisi çiftlerde ise Türkiye 3’cüsü olmayı başardı.

“İlgisizlik başka şehirler adına yarışmaya zorluyor”

Kastamonu geneli gerekli ilgi ve desteği göremeyen sporculardan Burak May, Konya adıyla yarışmaya başladı. Yine gelecek vaat eden öğrencilerden Tuğçe Çelik’e ise Denizli, Isparta ve Konya’dan teklif geldiği öğrenildi.

Başarılı sporcuların velileri çocuklarının Kastamonu adına yarışmak istemelerine rağmen ilgi ve destek görmedikleri için mecburen başka şehirler adına yarışmak zorunda bırakıldığını ifade ediyorlar.

Tuğçe Çelik’in babası Mevlüt Çelik, “Burak May evladımız ne Cide’den ve nede Kastamonu’dan herhangi bir destek alamadığı için Konya adına yarışmalara katılıyor. Kızım Tuğçe’yede Denizli, Isparta ve Konya’dan teklifler var. Bizlere de sahip çıkılmazsa bizde başka il adına yarışmak zorunda kalacağız” dedi.

Başarılı sporculardan Burak May geçen yıl Dubai’de yaplan “Para-Badminton Şampiyonası”nda dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Yorum Yazın