TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Elektrik giderinde yüzde 30 tasarruf sağlanacak

GES projesi TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi
Elektrik giderinde yüzde 30 tasarruf sağlanacak
İrfan Salcı -

Belediye ‘Akıllı Şehir’ projesinin temelini atıyor

Kastamonu Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun Akıllı Şehirler Projesi adım adım hayata geçiyor. Geleceğe dönük adımlardan biri olan elektrikli araç şarj istasyonları projesini geçtiğimiz günlerde duyuran Kastamonu Belediyesi, Güneş Elektrik Santrali (GES) projesini Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü’ne sundu.

Kastamonu Belediyesi GES projesiyle 1 milyon dolar yatırım yapacak ve bu projeyle yeni istihdam alanı da oluşturacak. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Belediye aylık elektrik giderinde yüzde 30 tasarruf sağlayacak. Proje kapsamında güneş panelleri Belediye hizmet binalarının çatısına kuracak.

“HER ALANDA GÜÇLÜ BELEDİYE, GÜÇLÜ KASTAMONU”

Hedeflerinin belediye kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak finansal açıdan güçlü, fiziksel açıdan güçlü, yönetimsel açıdan güçlü bir belediye ve güçlü Kastamonu’yu oluşturmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çok önemli hedeflerimiz var. Türkiye’de Akıllı Şehirler Projemiz ile öncü olmak istiyoruz. Yaptığımız projeler ile belediyemizde ciddi bir tasarruf sağlarken aynı zamanda yeni istihdam alanları oluşturuyoruz.

PROJE 5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK

Güneş Elektrik Santrali projemiz ile günlük 1000 kWh elektrik enerjisi üreteceğiz. Güneş Elektrik Santralimiz birimlerimizin çatılarına kuracağız. Bir milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Projemiz kendisini beş yılda amorti edecek. Aylık elektrik giderimizin yüzde 30’unu bu sistem karşılayacak. Buradan sağladığımız tasarruf ile hemşehrilerimize daha etkin ve daha iyi hizmeti sunacak bütçeyi yakalayacağız. Buradan sağladığımız tasarruf ilimize yeni yatırımlar olarak dönecek. Bu tür projelerle bütçe tasarrufu sağlamaya devam edeceğimiz gibi finans yönden güçlü, fiziksel yönden güçlü, yönetimsel açıda güçlü belediye ve güçlü Kastamonu’yu oluşturacağız.

ÜRETİM FAZLASINI SATACAK VE EK GELİR ELDE EDİLECEK

Belediyemiz projelerimiz doğrultusunda üreteceği elektriğin fazlasını satacak. Böylelikle ekstra gelir sağlayacağız. Ayrıca yeni istihdam alanlarını da bu tür projelerimizle oluşturacağız. İlk etapta kuracağımız Güneş Elektrik Santrali projemizi birimlerimiz çatılarında uygulayacağız.

Önümüzdeki yıllarda güneş elektrik santrali tarlası projemizi de hayata geçireceğiz. Biz Kastamonu’yu bir sonraki çağa hazırlamak istiyoruz. Geleceğe hazırlamak istiyoruz.

Onun için Akıllı Şehirler Projemizi çok önemsiyoruz. Bu proje ilimizi bir bütün olarak kapsamakta. Projemizi tamamladığımızda ülkemizde örnek bir şehir olacağımız düşüncesindeyim.

GES projemiz TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı an itibariyle yapım çalışmalarına da hız vereceğiz.”

Kastamonu Belediyesi, Güneş Elektrik Santrali projesinin onaylanmasıyla birlikte Merkez Kapalı Pazar Yeri, Kuzeykent Kapalı Pazar Yeri, Fen İşleri Müdürlüğü Kampüsü, Kaynak Atölyesi, Hayvan Barınağı, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Asfalt Plenti Şantiye Sahası ve İtfaiye Müdürlüğü Binası’na kuracağını duyurdu.  

Yorum Yazın