TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Enerya Aydın'da 2016 yılında 100 bin aboneye ulaşmayı hedefliyor

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden STFA’nın enerji şirketi Enerya,Aydın’da kente doğal gaz vermeye başladığı 2011 yılından bu yana yatırımlarını kesintisiz sürdürmeye devam ediyor.
Enerya Aydın'da 2016 yılında 100 bin aboneye ulaşmayı hedefliyor
İHA - Enerya Aydın İşletme Müdürü Osman Ersöz yeni yatırım planlarını açıkladı. 2015 yılında, Söke’de Atatürk ve Yenikent Mahalleleri, Efeler’de Meşrutiyet, Cumhuriyet ve Efeler Mahalleri (İzmir Bulvarı Üstü) ana hat çalışmalarının da tamamlandığını söyleyen Ersöz, 2016 yılında da hız kesmeden alt yapı çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

KALİTESİZ YAKIT KULLANIMI HAVA KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYOR
Aydın’da toplam 357 kilometreyi aşan doğal gaz hattı yatırımı yaptıklarını kaydeden Ersöz, "Bu yıl yaptığımız yatırımlarla birlikte 2015 sonu itibari ile 71 bine aboneye ulaşarak 20 binin üzerinde abone alımı gerçekleştireceğiz. 2016 yılında yapacağımız yatırımlarımızla 100 bin aboneye ulaşmayı hedefliyoruz. Doğal gaz yerine başka yakıtların kullanılması şehirde hava kirliğini artırıyor.

Yerleşimin yoğun olduğu ilçelerde akşam kaloriferlerin yakılmaya başlaması ile hava kirliliği artıyor. Aydın, Türkiye’nin en ılıman illeri arasında yer almasına rağmen hava kirliliği bakımından ön sıralarda yer alıyor. Özellikle yaşlı ve çocuklarda kronik astım, bronşit hastalıkları bulunanlar bu durumdan çok rahatsız oluyor. Bu nedenle alt yapı yatırımlarımızı elimizden geldiğince hızlı yapmaya çalışıyoruz. Sokaklarına doğal gaz alt yapısı gelen vatandaşlarımızın da daha duyarlı olması ve bir an önce doğal gaza geçmesini rica ediyoruz. Aydın’ın hava kirliliğini azaltmak hepimizin amacı olmalı." dedi.

Ersöz Aydın’da yıllık 50 milyon metre küp gaz hacmi olduğunu, bu hacmin yüzde 60’ını sanayide, yüzde 40’ının ise konutlarda tüketildiğini sözlerine ekledi.

GÜVENLİ DOĞAL GAZ KULLANIM UYARILARI
Havaların soğuması ile birlikte, doğal gazın güvenli kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Ersöz uyulması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Osman Ersöz: "Bacalı cihaz ve ocak tesisatının bulunduğu alanlarda kullanılan havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatmamalarını istemekteyiz. Ortamdan gaz kokusu almaları halinde öncelikle sayaç önünde bulunan ana vanayı kapatmaları, kapı ve pencerelerini açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terk ederek "187 Doğal Gaz Acil Hattı"nı aramaları gerekmektedir." dedi.

ENERYA’DAN ELEKTRİK ALMAK DA MÜMKÜN
Enerya’nın elektrik satışı da yaptığını belirten Osman Ersöz, ’’Biz doğal gaz dağıtımının yanı sıra elektrik satışı da yapıyoruz. 2016 yılında doğal gazla beraber elektrik satışını daha aktif hale getireceğiz. Bizden hem doğal gaz hem de elektrik alanlar kendilerine tanıdığımız fırsatlardan da faydalanmış olacaklar’’ dedi.
Yorum Yazın