TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Ergezen; 'Kastamonu çok bilinmeyen bir zenginlik'

İlk Kadın Mitinginin 100. Yıldönümünde Kastamonu’da gerçekleşen miting sonrası Ak Parti il Başkanlığında partililerle bir araya gelen Ak Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ayşe Ergezen birer konuşma yaptı.
Ergezen; 'Kastamonu çok bilinmeyen bir zenginlik'
İrfan Salcı -

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü;

"Kastamonu ilimiz Merkez ilçesiyle birlikte 20 ilçeye sahip bir ildir. Karadeniz’de en uzun sahil şeride sahip olan, tabi güzellikleri ve kültür anlamında tarihi derinliklere ende illerden bir tanesiyiz. İnşallah önümüzde ki süreçte devlet büyüklerimizin de desteği ile ilimizi daha ileriye taşırız. Sayın bakanım, ilimizde bakanlığınızın yaptığı yatırımlardan dolayı size teşekkür ederiz. 

Önümüzdeki süreçte ödenek ihtiyacımız olacak. Biz biliyoruz ki siz bugüne kadar bizlere nasıl destek olduysanız bugünden sonra da bize destek olacaksınız. Bizim İŞKUR’la ilgili özellikle belediyelerimiz olmak üzere kamu kurumlarının talepleri var. Belediyelerimizin İŞKUR üzerinden personel ihtiyaçlarını gideremedik. İnşallah sizlerin de desteği ile bu ihtiyacı gideririz. Diğer kamu kurumlarımızın da ihtiyaçları noktasından sizlerden destek bekleyeceğiz. Bizi böyle önemli bir günde yalnız bırakmadığını için tekrar teşekkür ederim" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Ergezen;

"Kastamonu çok bilinmeyen bir zenginlik. Anadolu’nun ve Türkiye’nin zenginliği. Gurur duyulacak bir şehriniz var. Havası güzel, suyu güzel, evleri güzel, insanları güzel, tarihi güzel ve Milli Mücadele’ye kazandırdığı zaferlerle güzel ve büyük bir şehir. Dışardan geldiğimizde bizlerin gurur duyduğu, sizlerde içinde yaşarken gurur duyuyorsunuzdur. Ben sizlere yabancı değilim. Bende teşkilat mensubuyum. Bugün AK Parti, 17 yaşında. Bugüne kadar artısıyla, eksisiyle başarılarıyla ve daha da çok başaracak şeyi olduğunuzu düşünerek bugünlere geldik. Yapacak çok şeyimiz, yürüyecek çok yolumuz var. Böyle pırıl pırıl yüzler, çalışkan insanlar gördüğüm zaman partimle, sizlerle ve milletimle gurur duyuyorum. Milli Mücadele’nin başladığı, Milli Mücadele’nin önemli şehirlerinden biri. Nüfusuna oranla en çok şehit veren bu ilde Kastamonu’da, İlk Türk Kadın Mitingi’nini 100. yılında bulunmuş olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha dile getiriyorum. 

Sayın başkanı TYP’lerden bahsetti. Bir çalışmamız var. Bakanlar Kurulu’nda netliğe kavuştu. Ancak hangi ile ne kadar verileceği ile ilgili son çalışmalar yapılıyor, çalışıyor ve biran evvelde başlanacak. Personellerle ilgili sıkıntınız olduğunu biliyoruz. Ülke olarak çok zor günlerden geçtik. Gezi Olayları ile başlayan akabinde 17-25 Aralık ve 15 Temmuz yaşadık. Gerçekten çok büyük saldırılarla mücadele ettik. Kendi içimizdeki birliğimizi muhafaza ettik. Ülkelerde böyle mücadeleler ve dış saldırılar sonunda iç savaşlarda oluyor. Biz tarihten getirdiğimiz ruhla birlikte mücadele ettik. Ancak bu ekonomik olarak belirli zararlar verdi. Biz bu saldırılar sonucunda ilerlememizin hız kesmeden devam etmesi için çalışıyoruz. Elbette olabilecek olan aksaklıklardan dolayı da sizlerden anlayış bekliyoruz. Özellikle TYP konusunda. Ama düzelecek hepsi ilerleyecek, istihdam artacak ve ekonomi güçlenecek. Bu noktalarda çalışmalarımız mevcut. Ama birçok ülkeyi yıkabilecek saldırılara rağmen bu ilerleyiş, bu devam etme, hala bu gücü koruma ve bölgede hala önemli bir aktör olma ancak Türk Milleti’ne nasip olurdu" dedi.

Yorum Yazın