TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Gür-Fed Cide’ye tam kadro geldi

Cide Güren Dernekler Federasyonunun yönetimi, Başkan Hayrettin Samur önderliğinde tam kadro Cide’ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Gür-Fed Cide’ye tam kadro geldi
İrfan Salcı -

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Cide Güren Bölgesindeki 14 derneğin bir araya gelmesiyle yaklaşık 18 ay önce kurulan Güren Dernekler Federasyonu (GÜR-FED), bölgenin sorunlarını dile getirmek adına Cide’ye gelerek yetkili birimleri ziyaret etti.

Özellikle bölgenin en büyük yarası olan yol sorununa çare arayan federasyon yetkilileri, Cide Kaymakamlığını, Cide Belediyesini, Cide Özel İdare Müdürlüğünü, Cide AK Parti İlçe Başkanlığını, Cide CHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek başta yol sorunu olmak üzere, su, alt yapı ve çöp konuları gibi sorunlarını ortaya koydu.

İlk olarak Cide Kaymakamlığını ziyaret eden heyet, burada ilçe Kaymakamı Ali Açıkgöz tarafından karşılandı. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede ilk olarak Kaymakam Açıkgöz’e görevinde başarılar diyen federasyon yetkileri, sonrasında bölgelerinin tüm sorunlarını masaya yatırarak çözüm noktasında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Federasyon heyetinin ziyareti için teşekkür eden Kaymakam Ali Açıkgöz, bölgedeki en büyük sorunun yol olduğunu bildiklerini ve bu konuda çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Daha sonra İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Öz’ü ziyaret eden Gür-Fed heyeti, özel idarenin çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Ziyaretleri kapsamında Cide Belediyesinde Başkan Mehmet Eşref Mutlu ile de bir araya gelen Gür-Fed yönetimi, Cide hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Daha önce Başkan Mehmet Eşref Mutlu’nun Gür-Fed’e söz verdiği belediye binasında Gür-Fed’ ait olacak odanın tahsisi yapıldı. Mehmet Mutlu daha sonra kendisini ziyarete gelen Gür-Fed heyetini Limaniçi Belediye Sosyal Tesislerinde ağırlayarak yemek ikramında bulundu.

Sonrasında CHP Cide İlçe Başkanlığını ziyaret eden heyet,  Cide CHP İlçe Başkanı seçilen Mehmet Eren’e görevinde başarılar dilediler.

Son ziyaretlerini Cide AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Aygen’e yapan Gür-Fed yönetimi, Aygen’e de bölgenin sorunlarını aktararak çözüm noktasında yapılaması gerekenleri konuştular. Ziyaretleri için Gür-Fed yönetimine teşekkür eden Mustafa Aygen, tüm Cide’nin olduğu gibi Güren Bölgesinin de sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade ederek, özellikle ‘Güren Grup Yolun’ için girişimlerde bulunduklarını belirtti. Soğuksu-Şenpazar Grup Yolunun bu yılki çalışma programında olduğunu söyleyen Aygen, bir Grup Yolunun daha programa alınacağını ve aciliyet olarak Güren Grup Yolunun önceliği hak ettiğini ifade etti.

Ziyaretlerin sonrasında Gür-Fed adına açıklamada bulunan Federasyonun Genel Sekreteri Yıldıray Kurban, bölgenin araçların gidemeyeceği şekilde olan grup ve köy yollarına dikkat çekerek, “Güren Bölgesi halkı olarak yolsuzluğa çözüm arıyoruz” dedi.

Yıldıray Kurban sürdürdüğü açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Güren Dernekler Federasyonu olarak Cide Kaymakamlığı görevine atanan Sayın Ali Açıkgöz’ü makamında ziyaret ettik. Bizleri makamında ağırlayan kaymakamımıza misafirperverliği ve hoş sohbeti için teşekkür ederiz. Kaymakam bey ile bölgemizin sorunlarını da konuştuk.

Bölgemizde bir türlü çözüme kavuşamayan grup yolları, yaz aylarında içme suyu olmayan köylerimizi, 80 metre yükseklikte bulunan Efendiş yolunun darlığını ve bu yolun bariyerinin olmayışını konuştuk.

Önümüzdeki yaz sezonunda yapılması için planlanan Ovacık köyü ile Kezağzı, Akça, Kethüda Grup Yolunu konuştuk. Bu yol için geç kalındığını, yıllardır bölgede ki grup yollarında kumlama yapılmaktan başka kalıcı çalışma yapılmadığını, geçici olarak yapılan kumlamanın ise devletin parasının yağmur suyuna teslim edilerek heba edildiğinden bahsettik.

Bu sezon köylerimizin mülki amiri olan muhtarlarımızla daha fazla mesai yapacağız. Muhtarlarımızın görevlerini kolaylaştıracağına inandığımız bu ziyaretleri daha sık yapmaya devam edeceğiz.

Mart ayının ortasına kadar yeni bir ziyaret yapılmasını planladık. Bu ziyareti bölge muhtarlarımız ile beraber Güren bölgesinin tamamında yapacağız. Ziyaretimize Cide kaymakamımız da eşlik edecektir. Sorunlarımızı Sayın kaymakamımız ile beraber yerinde görüp, kendisine yerinde izah edeceğiz.

Bölgemizde yapılacak çok iş var ve işimiz zor. Devletimizin şefkatli gücünü Güren Bölgesinde yaşayan tüm hemşerilerimizin hissetmesini istiyoruz. Ülkemizin geldiği gelişmişlik durumu göz önüne alındığında 2020 yılında ilçemizde hala yolsuzluk konuşuluyorsa bu yolsuzluğa çözüm bulmak hepimizin boynunun borcudur.”

Yorum Yazın
  • Yasar kocaman
    Basarlar dilerim allah yolunuzu acik etsin insallah yol ve su sorunlari cozulur bu arada elektrik sorunuda var insalla oda halledilir saygilar bizden