TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Hakkari Belediyesin'den kül uyarısı

Hakkari Belediyesi kış dolayısıyla ortaya çıkan soba ve kalorifer küllerinin gelişi güzel dökülmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.
Hakkari Belediyesin'den kül uyarısı
İHA - Hakkari Belediyesi, kent merkezinde bulunan çeşitli mahallelerde vatandaşların kış mevsimi dolayısıyla ortaya çıkan soba ve kalorifer küllerini çevreye gelişi güzel dökülmesi ve çevreyi kirletilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, kentteki mahallelerde yaptığı temizlik çalışmaları esnasında sıklıkla karşılaştığı bu çevre kirliliği sorunun ortadan kaldırılması için uyarıda bulunurken, vatandaşlardan küllerin torbalara konulup belirlenen çöp dökme noktalarına bırakmalarını istedi.

“OLUŞAN ÇEVRE KİRLİĞİ İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”
Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erhan Okay; “Burada çok ciddi bir şekilde çevre kirliliği oluşmuş durumda. Yaşanan çevre kirliliği tüm vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Çevre kirliliğinin oluşturulduğu güzergâhları öğrenciler ve çocuklar kullanıyor, özellikle bunu önemsememiz gerekiyor.

Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine neden olan bu duruma bir an önce son verilmesi ve önlem alınması hususunda halkımızdan bizlere destek olmaları için ricada bulunuyoruz. Halkımızın soba küllerini torbalar içerisinde belirlediğimiz çöp dökme noktalarına bırakmaları halinde düzenli olarak toplatacağız. Halkımızın bu duyarlılığı göstereceğine olan inancımız tamdır. Hepimizin çevremizi ve kentimizi temiz tutması için el ele vermesi gerekmektedir” diye konuştu.
Yorum Yazın