TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Hayırsever iş adamı Cengiz Aygün, Tosya'yı da unutmadı

Kastamonulu hayırsever iş adamı Cengiz Aygün Kastamonu’yu ziyarete geldi. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nu, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’i ve Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ı makamlarında ziyaret eden Aygün, Tosya ilçesinde bulunan Cünini Baba Türbesini yaptıracağını açıkladı.
Hayırsever iş adamı Cengiz Aygün, Tosya'yı da unutmadı
İrfan Salcı - Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile görüşen Cengiz Aygün, daha öncesinden Belediye’ye çizdirdiği proje üzerinde fikir alışverişinde bulundu ve burayı yaptıracağının sözünü verdi.

 Evliyalar şehri Kastamonu ilimizin yine içinde çok önemli alim ve evliyanın bulunduğu Tosya ilçesindeki  Cünuni Baba Türbesi’nde restorasyon çalışması yapılacak.

Tosya’ya bir ziyarette bulunan Gün Medya Onursal Başkanı ve Kastamonulu iş adamı Cengiz Aygün, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e ziyarette bulunarak Cünuni Baba Türbesi’nin tüm masraflarını karşılayarak restorasyon çalışması yapmak istediğini ifade etti.

Başkan Volkan Kavaklıgil ile birlikte türbeyi ziyaret eden iş adamı Aygün, ekibi ile incelemelerde bulundu. Kaymakam Deniz Pişkin’in de dahil olduğu inceleme gezisinde restorasyon çalışmasıyla ilgili açıklama yapan Başkan Volkan Kavaklıgil, “İş adamı hemşerimiz Cengiz Aygün tarafından Kastamonu’da bulunan Benli Sultan’ın da kardeşlerinden olduğu rivayet edilen  Cünuni Baba Türbesi’nin baştan sona yeniden revize edilerek; oturma alanları, mevlit ve dini programların yapılabileceği kapalı alanları, yemekhane ve kurban kesim alanlarıyla Tosya ilçemize yakışır hale getirileceği ifade edildi.Tüm masraflarını üstlenerek tarihi türbeyi yeniden restore edecek olan hemşehrimiz iş adamı Cengiz Aygün’e teşekkür ediyoruz” dedi.

İş adamı Cengiz Aygün ve beraberinde ki heyet Türbede dua ederek ziyaretlerini tamamladı. 
 
Peki Cünini Baba Kimdir?
 
Cünûni Baba Türbesi

Türbe Çatalkaya’dan Kaleyakası bağlarına inen yol üzerindedir. Şehirden uzaklığı yürüyerek yarım saattir. Bakımsız olan türbede okunabilen tarihine göre hicri 978 miladi 1570 yılında vefat ettiği anlaşılmaktadır.

“Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde şehrin dışında çimenlikler içinde Şit Baba ziyaretgâhı var dediğine göre bu ziyaretgâhın Cünûni Baba türbesi olması gerekir. Zira, yer tarifi bu mevkii tuttuğu gibi, o isimde başka bir ziyaretgâh mevcut değildir.

Öteden beri halk arasındaki inanışa göre Cünûni Baba çok “keskin” bir evliyadır. Türbesine “Cinönü” denilmesi de bundan olsa gerek… O’nun, Ilgaz dağlarında yatan Benli Sultan ile kardeş olduğu, bir savaşta şehit düşerek buraya gömüldüğü rivayeti de daima anlatılanlar arasındadır.”



Yorum Yazın