TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Helikopter destekli uygulamada 290 araç kontrol edildi

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirmek için jandarma trafiğe ait Sikorsky helikopterinde katılımıyla denetimlerde bulundu.
Helikopter destekli uygulamada 290 araç kontrol edildi
İrfan Salcı -
Yapılan denetimlerde kurallara uymayan 14 sürücü ve araç sahibine cezai işlem uygulandı.
 
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kastamonu-Ağlı Karayolunda, Kastamonu-İnebolu Karayolunda ve Kastamonu-Devrekani karayolunda oluşturulan trafik uygulama noktalarında yaşanan kazaları daha aza indirebilmek için jandarma trafiğe ait Sikorsky (Skorsky) helikopter destekli trafik ve asayiş uygulaması yaptı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerinde destek verdiği helikopter destekli trafik ve asayiş uygulamasında 14 araca cezai işlem uygulandı.
 
Helikopterden izlenilen güzergahlarda trafik kurallarını ihlal eden sürücüler denetim yapan ekiplere bildirildi. Güzergah üzerinde konuşlanan trafik ekipleri, yol denetimleri esnasında helikopter vasıtasıyla tespit edilen araçları da durdurarak cezai işlemleri uyguladı.
 
Kural ihlalleri Sikorsky Helikopterle tespit edildi. 
 
Yapılan denetimlerde jandarma trafik helikopteri vasıtasıyla, dış ışık donanımı bozuk veya teknik şartlara aykırı araç kullanan, seyir halinde iken cep telefonu kullanan, aksine bir işaret bulunmadıkça trafiği aksatacak şekilde şerit değiştiren 14 sürücü ve araç sahibine toplam 2 bin 274 TL cezai işlem uygulandı. Uygulamada toplamda 290 araçta kontrol edildi.
 
Araç sürücülerini de kurallara uyma noktasında bilgilendiren jandarma ekipleri, trafik kazalarını en aza indirilmesi için benzer uygulamaların devam edeceğini bildirdi.
Yorum Yazın