TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

IAAF Çocuk Atletizmi projesi Etimesgut'ta gerçekleştirildi

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin "IAAF Çocuk Atletizm projesi, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda hafta sonu Eryaman Kooperatifler Birliği Orta Okulu’nda 90 beden eğitimi ve sınıf öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirildi.
IAAF Çocuk Atletizmi projesi Etimesgut'ta gerçekleştirildi
İHA - Koordinatör Necdet Ayaz’ın gerçekleştirdiği projede, kursiyerlerin eğitimi konusu, Ege Üniversitesi öğretim görevlileri ve aynı zamanda eğitim kurulu üyeleri Yrd. Doç Dr. Fehime Haslofça ile Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça birlikte gerçekleştirdi.

Projeye sonradan dahil edilen dopingle mücadele seminerini Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner, çocuk psikolojisini ise Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Perican Bayar Koruç verdi. Projeye Dopingle mücadele ve çocuk psikolojisi gibi sonradan dahil edilen "Eskimeyen Şampiyonlarımız" olarak da programları uygun olan Mehmet Yurdadön, Neşe Çetin, Ülker Kutlu ve Ahmet Altun davet edilerek kursiyerler ve çocuklarla sohbet etmeleri sağlandı.

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen seminerin beğenilmesinin ardından katılamayan öğretmenler için de Aralık ayında bir seminer daha talep edildi.

Seminerde farklı bir güzellik de İsviçre kökenli bir bayanın kursiyer olarak katılmış olmasıyla yaşandı. 7 yıldır İstanbul’da yaşayan Coraline Chapatte, güzel Türkçesi’yle de kursiyerlerin ilgi odağı oldu. Chapatte, seminere katıldığından dolayı mutlu olduğunu "1 Milyon Süper Çocuk" hedefinin olması ve projeye ilave edilen konuları da önemli bulduğunu belirterek, Türkiye Atletizm Federasyonu başkanı ve ekibini kutladı.

Yarınlarımızın teminatı olan 07-12 yaş grubu çocuklar için hazırlanan bu projenin uygulama bölümüne katılan Eryaman Kooperatifler Birliği Orta Okulu öğrencilerine sertifika ile "1 Milyon Süper Çocuk" sloganlı buton rozet verildi. Seminere katılan öğretmenlerin sertifikaları ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm ile eski şampiyonlar birlikte verdi.
Yorum Yazın