TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

İlimizde tercih yapmış olup da açıkta kalıp liseye yerleşemeyen öğrenci bulunmamaktadır

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin ÇELİK, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un kendisine verdiği cevaplara dönük eleştirilerine şu sözlerle cevap verdi.
İlimizde tercih yapmış olup da açıkta kalıp liseye yerleşemeyen öğrenci bulunmamaktadır
İrfan Salcı -

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın Milli Eğitim ile ilgili verdiği soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un verdiği cevap sonrasında Hasan Baltacı'nın açıklamalarına cevap verdi.
"CHP Milletvekili Hasan Baltacı başka konularda olduğu gibi eğitimle ilgili konularda da gerçeğe aykırı açıklamalar yaparak kamuoyunu yanlış yönlendirme gayreti içindedir" diyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü;

" Zira 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında liselere yerleşemeyen 85 öğrencinin bulunduğunu söylüyor. Bu tamamen gerçek dışıdır. İlimizde tercih yapmış olup da açıkta kalıp liseye yerleşemeyen öğrenci bulunmamaktadır. Bu eğitim öğretim yılının başında liselere geçiş yapan 4482 öğrenciden 85 tanesi hiç tercih yapmamıştır. Hiç tercih yapılmadığı zaman açık liseye devam zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak daha sonrasında okul müdürlerimizin bu 85 öğrencinin velilerine ulaşarak yaptığı çalışmadan sonra örgün eğitimde okumak isteyenlerin tercihleri alınarak yerleştirmeleri yapılmıştır. Bu son yerleştirmeden sonra tercihte bulunmadığı için açık liseye devam etmesi gereken 51 öğrenci kalmıştır. Bu öğrencilerden 38’i yabancı uyrukludur. CHP Milletvekili bu bilgiler kendisine verildiği halde liselere 85 öğrencinin yerleşemediğini söylemiştir. Başka konularda daha önce ortaya koyduğumuz çarpıtmalarını düşününce kendisinde artık bunun bir alışkanlık haline geldiği açıkça görülüyor.         

     Ayrıca 2019 yılında bakanlığımızca nüfusuna oranla en fazla atama ilimize yapılarak toplam 518 öğretmen atanmıştır. İlimizde halen 4058 öğretmen görev yapmakta olup doluluk oranı

% 92’dir. İlimizde iddia ettiği gibi 603 değil 358 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak bu kadrolar doluncaya kadar ücretli öğretmenler derslere girmektedir. Genel öğretime şube başına düşen öğrenci sayısının 33 olduğunu söylemiş. Bu da doğru değildir. İlkokullarda derslik başına düşen ortalama öğrenci sayısı 16,Ortaokullarda 21,Liselerde 31’dir.

   İlimizde depreme dayanıksız olduğu 2 yıl önce tespit edilen okulların yıkımları gerçekleştirilmiş, proje ve inşaat çalışmaları hızla yürütülerek 2 yıl gibi kısa bir sürede 10 okulumuz  tamamlanmış,6 tanesinin inşaatı devam etmektedir. Tamamlanan 10 okul ve devam eden 6 okul için bugün itibariyle 97 Milyon 510 bin TL ödeme yapılmış olup devam eden 6 okulun bitirilmesi için gereken 10 Milyon 439 bin TL okul yapım hesabında bulunmaktadır. Dolayısıyla CHP Milletvekili Hasan Baltacı'nın yaptınız ama parasını ödemediniz şeklinde yaratmaya çalıştığı algının da tamamen gerçek dışı olduğu bu rakamlarla sabittir. İlimizde bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı bir eğitim yatırımı yapılması başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla gönderilen özel ödenekler,Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Sayın Mustafa Safran'ın destekleri ile mümkün olmuştur. CHP Grup Başkan vekili TBMM’de şöyle demişti  ”Bu hükumet dünyanın en doğru işini yapsa bizim bu hükumeti alkışlayacak halimiz yok kardeşim”  İlimiz CHP vekili de 2 yılda 108 Milyon TL’lik okul yapımına teşekkür edeceği yerde olmayan borcun araştırmasını yapıveriyor. CHP Milletvekili Hasan BALTACI’ya da zaten bu yakışır. Ancak Hasan BALTACI 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı açılış töreniyle hizmete giren Merkez Orta Okulunun açılış törenine katılmayarak başını kuma gömmeye çalışsa da hemşehrilerimiz yapılan büyük hizmetlerin farkındadır.Hasan BALTACI da Kastamonu’da ne tarafa dönse Ak Partinin yaptığı hizmetleri görmekten kaçamayacaktır.

1-32 Derslikli Ali Fuat DARENDE ilkokulu hizmete girdi

2-32 Derslikli Merkez Ortaokulu hizmete girdi

3-12 Derslikli Mehmet Akif ERSOY ilkokulu hizmete girdi

4-12 Derslikli Kuzeykent İlkokulu hizmete girdi

5-12 Derslikli Atabeygazi İmam Hatip Ortaokulu hizmete girdi

6-12 Derslikli Bozkurt İmam Hatip Ortaokulu hizmete girdi

7-Derslikli Pervaneoğlu M.T.A.Lisesi hizmete girdi

8-8 Derslik 4 Atölye Orhan Şaik Gökyay Güzel Sanatlar Lisesi hizmete girdi

9-Devrekani Halime Celal Budak Ortaokulu Yemekhane ve Spor Salonu tamamlandı

10-24 Derslikli Mustafa Kaya Anadolu Lisesi tamamlandı yarı tatilden sonra hizmete girecek

11-24 Derslikli 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tamamlanmak üzere yarı tatilden sonra hizmete girecek

12-20 Derslikli Şehit Şerife Bacı Ortaokulu son aşamaya geldi

13-8 Derslikli Araç Yeşilova İlkokulu inşatı devam ediyor"

14-İnebolu M.T.A.Lisesi Spor Salonu İnşaatı devam ediyor

15-8 Derslikli Tosya Atatürk İlkokulu inşaatı devam ediyor

16- 4 Derslikli Boyalı Ertürk Yöndem YBO inşaatı devam ediyor

 

Yorum Yazın